OMS: Medicamentele contra malariei, posibil tratament contra COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății ia în calcul medicamentele contra malariei în lupta cu noul coronavirus. 

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au spus că clorochina, un medicament utilizat în mod obișnuit pentru tratarea malariei, va fi o opțiune inclusă într-un studiu clinic global care va evalua potențialul tratament cu coronavirus, scrie CNN. 

"Există indicii că ar putea fi util, dar nu există studii clare care au fost făcute cu rigurozitate pentru a demonstra sau a respinge faptul că clorochina este eficientă", a spus omul de știință al OMS, doctorul Soumya Swaminathan, în timpul unei convorbiri cu reporterii luni.

Trump a precizat că sunt rezultate ”foarte, foarte încurajatoare”

Acest lucru vine după anunțul pe care președintele Trump l-a făcut săptămâna trecută prin care anunța că Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat clorochina pe lista pentru medicamente „foarte puternice" pentru tratarea coronavirusului și că au fost rezultate „foarte, foarte încurajatoare".

Sunt necesare studii avansate 

FDA a temperat mai târziu observațiile președintelui cu privire la clorochina ca tratament aprobat, menționând studii mai ample sunt necesare pentru a trage concluzii.

În prezent, nu există tratamente - inclusiv cloroquina - care s-au dovedit sigure și eficiente împotriva Covid-19, a declarat directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat de presă luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel