OMS, fond de solidaritate pentru coronavirus. Oamenii și companiile pot face donații

Organizația Mondială a Sănătății a deschis un fond de solidaritate pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus. 

La doar câteva zile după ce a declarat focarul de coronavirus o pandemie, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat vineri un nou fond la care companiile, filantropiile și oamenii pot dona și ajuta la combaterea răspândirii coronavirusului, cunoscut și ca COVID-19, scrie CNN. 

„Până acum, ne-am bazat în principal pe guverne pentru a sprijini răspunsul. Mulțumim tuturor țărilor care au sprijinit Strategia OMS, Planul de pregătire și Planul de reacție al OMS ... Acum toată lumea poate contribui", susține directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

De câți bani este nevoie 

OMS este agenția de sănătate publică a Organizației Națiunilor Unite, iar noul fond va fi găzduit atât de Fundația Națiunilor Unite, cât și de Fundația Elvețiană pentru Filantropie.

„Această pandemie crește mai repede decât resursele noastre pentru a răspunde. OMS a subliniat o nevoie de finanțare de 675 de milioane de dolari pentru răspunsul său la COVID-19 doar în luna aprilie a acestui an", a declarat Kate Dodson, vicepreședinte pentru sănătate globală la Fundația Națiunilor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel