OMS, avertisment pentru europeni înainte de sărbători

Organizația Mondială a Sănătății recomandă europenilor purtarea măștilor la reuniunile de Crăciun, în condițiile în care coronavirusul riscă să „reapară” în primele săptămâni și luni ale anului viitor, scrie Mediafax. 

Organizația Mondială a Sănătății din Europa a avertizat miercuri asupra riscului de „reapariție” a Covid-19 la începutul anului viitor și a îndemnat familiile din Europa să poarte măști de protecție în timpul reuniunilor de Crăciun, scrie Mediafax. 

„Există un risc ridicat de reapariție în primele săptămâni și luni ale anului 2021 și va trebui să lucrăm împreună pentru a reuși să o prevenim", arată OMS într-un comunicat, adăugând că, deși pare incomod, măștile trebuie purtate.

Sărbători în aer liber 

Dacă este posibil, OMS recomandă sărbătorile în aer liber, iar participanții să poarte masca și să mențină distanța.

Pentru festivitățile interioare, OMS este de părere că limitarea numărului de oaspeți și asigurarea unei bune ventilații sunt esențiale pentru reducerea riscului de infecție.

„S-ar putea să vă simțiți incomod purtând măști și să mențineți distanțarea fizică atunci când vă aflați în jurul prietenilor și familiei, dar acest lucru contribuie semnificativ la asigurarea faptului că toată lumea rămâne în siguranță și sănătoasă”, a spus OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel