Omicron și cele nouă simptome comune în rândul celor vaccinaţi

Foto Pexels
Foto Pexels

Un profesor a prezentat nouă simptome ale variantei Omicron, pe care, probabil, le vor experimenta persoanele vaccinate care se infectează.

În urma unor studii, s-a descoperit că Omicron este, în general, o variantă mai uşoară a virusului, primul raport oficial din Marea Britanie constatând că este cu 50-70% mai puţin probabil să provoace spitalizare decât Delta, potrivit Mirror. 

Deşi constatările sale nu sunt revizuite de colegi, studiul aplicaţiei ZOE Covid este un indicator util care reuneşte simptomele experimentate de persoanele care au fost testate pozitiv pentru virus. Profesorul Tim Spector, una dintre figurile cheie din spatele proiectului, a spus: „În 2020, a devenit rapid clar că versiunile originale şi Alpha ale coronavirusului au provocat trei simptome foarte comune: tuse, febră şi pierderea mirosului. Când a apărut Delta, am observat apoi o schimbare a simptomelor cel mai frecvent raportate. Simptomele asemănătoare răcelii – inclusiv curgerea nasului, dureri în gât şi strănut persistent – au devenit mai frecvente, împreună cu dureri de cap şi tuse”, notează Mediafax. De asemenea, a precizat că „provoacă simptome care seamănă mai mult cu o răceală obişnuită, în special la persoanele care au fost vaccinate, şi mai puţine simptome sistemice generale, precum greaţă, dureri musculare, diaree şi erupţii cutanate”.

Înseamnă că cele nouă simptome comune în rândul celor vaccinaţi, conform respondenţilor care şi-au adăugat datele în aplicaţia ZOE Covid, sunt: rinoree (curgerea nasului), durere în gât, strănut, durere de cap, tuse, greaţă, dureri musculare, diaree și erupţii cutanate.

Bilanț coronavirus în România

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 16.610 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 150 mai puțin decât în ziua anterioară. 1.073 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 19 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.944.916 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 23.389 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.548 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 59.385 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 18.01.2022 (10:00) – 19.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 58 de decese (31 bărbați și 27 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Municipiul București.

Dintre cele 58 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 la categoria de vârstă 40-49 ani , 2 la categoria de vârstă 50-59 ani, 14 la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Din totalul de 58 de pacienți decedați, 51 au fost nevaccinați și 7 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani și prezentau comorbidități.

Au fost raportate 2 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Bacău și Ilfov, unul în luna noiembrie 2021 și unul în luna decembrie 2021.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.534, cu 316 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 530 de persoane, cu 43 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 530 de pacienți internați la ATI, 57 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 387 sunt minori, 374 fiind internați în secții, cu 37 mai mult decât în ziua anterioară și 13 la ATI, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel