Oliver şi Olivia, cele mai populare prenume de bebeluşi în Anglia şi Ţara Galilor

Oliver se menţine în fruntea listei celor mai populare prenume pentru băieţi în Anglia şi Ţara Galilor pentru al şaselea an consecutiv, iar Olivia conduce topul prenumelor feminine pentru al treilea an consecutiv, potrivit Biroului Naţional de Statistică din Marea Britanie (ONS), informează joi Press Association.

Arthur este singurul prenume nou intrat în lista celor mai populare 10 prenume de băieţi în 2018, pe locul al şaptelea, în locul lui Jacob, care a coborât pe poziţia a 11-a. În lista prenumelor feminine, Sophia şi Grace, intrate pe cea de-a opta, respectiv a 10-a poziţie, le-au înlocuit pe Poppy şi Lily.

În total, 5.390 de nou-născuţi au primit prenumele Oliver in 2018, în scădere faţă de cei 6.259 din anul precedent. Un număr de 4.598 de fetiţe au fost botezate Olivia anul trecut, în comparaţie cu 5.204 în 2017. În anul 2018, a fost înregistrată cea mai scăzută rată a natalităţii în Anglia şi Ţara Galilor din ultimii 80 de ani, cu 657.076 nou-născuţi vii, în scădere cu 3,2% faţă de 2017 şi cu 9,9% în raport cu 2012. În topul prenumelor masculine, George se află pe locul al doilea, iar Harry ocupă cea de-a treia poziţie.

Amelia rămâne al doilea prenume feminin în preferinţele britanicilor, iar Ava a urcat de pe cea de-a patra poziţie în 2017, pe locul al treilea în 2018, înlocuind prenumele Isla. Muhammad se află pe locul al optulea, 3.507 de bebeluşi purtând acest prenume de origine arabă. Pe lista celor mai populare prenume pentru băieţi se mai află Noah, Jack, Leo, Oscar şi Charlie. Topul prenumelor pentru fete este completat de Isla, Emily, Mia, Isabella şi Ella.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel