Olanda, proiect de testare pentru COVID-19 din mostre de sânge donat

Olanda demarează un proiect de testare pe mostre de sânge donat pentru depistarea infectărilor fără simptome.

Autorităţile olandeze din domeniul sănătăţii au demarat un proiect amplu de testare pe mostre de sânge donat pentru a vedea câţi oameni din ţară e posibil să fi fost infectaţi deja cu coronavirus, deseori cu simptome uşoare care îl pot face să treacă neobservat, informează Reuters.

10.000 de mostre de sânge donat săptămânal vor fi testate

În cadrul demersului vor fi testate 10.000 de mostre de sânge donat săptămânal şi va fi realizat de banca de sânge Sanquin, în colaborare cu Institutul Naţional pentru Sănătate (RIVM).

"Este posibil să fi avut coronavirus fără să ai simptome", a spus purtătorul de cuvânt al Sanquin, Merlijn van Hasselt, pentru postul public de televiziune NOS. "Dacă testăm pentru anticorpi, putem vedea dacă persoana respectivă a avut sau nu virusul.... iar în timp, să ne formăm o părere despre cum evoluează situaţia".

Bilanțul cazurilor de COVID-19 din Olanda

Până în prezent, în Olanda au fost raportate 2.051 de cazuri de COVID-19, boala provocată de coronavirus, confirmate prin testări active, şi 58 de decese.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al RIVM, Harald Wychgel, spune că sunt foarte multe necunoscute în ceea ce priveşte numărul persoanelor care e posibil să fi fost deja infectate şi care s-au vindecat, situaţie care ar putea fi pusă în evidenţă în urma testelor.

Testarea activă pentru coronavirus în rândul personalului medical cu simptome de răceală la spitale din provincia Noord Brabant, în perioada 6-8 martie, a arătat că un procent surprinzător de 3,9% aveau virusul.

"Există multă incertitudine"

Cu toate acestea testarea activă aleatorie a pacienţilor cu simptome de răceală în alte regiuni ale ţării, desfăşurată de la începutul lunii februarie, a scos la iveală doar câteva cazuri de infectare, a mai spus Wychgel.

"Nu avem nici cea mai mică idee câte persoane sunt infectate, dar au simptome uşoare", a adăugat acesta. "Există multă incertitudine legată de acest aspect", a încheiat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel