OK Medical, plângeri la DIICOT și DNA: DSPMB nu introduce pacienții raportați COVID-19 în corona forms

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

OK Medical a făcut doua plângeri penale împotriva angajaților DSPMB, acuzându-i că nu introduc pacienții infectați în corona forms.

"OK Medical a formulat şi transmis astăzi, 01.04.2021, două plângeri penale împotriva angajaţilor DSPMB. Plângerile au fost înregistrate la DIICOT şi DNA şi au în vedere săvârşirea mai multor infracţiuni pasibil săvârşite de angajaţii DSPMB inclusiv infracţiunile de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Totodată astăzi, 01.04.2021, Compania a transmis şi către Ministerul Sănătăţii o adresă de clarificare a situaţiei din cadrul DSPMB, instituţie care refuză să îndeplinească obligaţiile legale impuse prin Ordinul nr. 2.240 din 30 decembrie 2020 emis de Ministerul Sănătăţii.

Vezi AICI plângerea către DIICOT.

Aprope 3000 de pacienți nu au fost înregistrați în sistem

Menţionăm că, începând cu luna februarie 2021 şi până la data depunerii plângerilor, în mod abuziv şi nelegal un număr de aproximativ 3000 de pacienţi nu au fost introduşi de angajaţii DSPMB în aplicaţia CORONA FORMS, pacienţii fiind raportaţi de către instituţia noastră conform prevederilor legale.  Această acţiune nelegală a angajaţilor DSPMB a generat şi generează o serie de efecte: raportarea eronată a numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, neinstituirea obligaţiei de izolare pentru pacienţii depistaţi pozitivi, punerea în imposibilitate a pacienţilor de a beneficia de concedii medicale, punerea în imposibilitate a pacienţilor de a beneficia de îngrijiri medicale, prejudicii grave de imagine ale Companiei noastre etc.

Vezi AICI  și AICI solicitarea către DSPMB.

DSPMB a decis cercetarea disciplinară a medicilor epidemiologi

Deşi Compania noastră a depus mai multe solicitări de clarificare şi soluţionare a situaţiei descrise şi a purtat nenumărate discuţii cu conducerea DSPMB în care ni s-a promis remedierea situaţiei,  Directorul DSPMB, Oana Nicolescu, nu a întreprins nicio acţiune în acest sens, dimpotrivă, directorul DSPMB a decis cercetarea disciplinară a medicilor epidemiologi din cadrul DSP, care, împreună cu OK Medical, au propus măsuri constructive de combatere a pandemiei, invocând motive nereale, nelegale, cu scopul de a intimida şi de a ne forţa să renunţăm la demersurile noastre legale, juste şi corecte din punct de vedere epidemiologic.

De menţionat faptul că recomandările DSPMB cu privire la măsurile restrictive aplicabile NU au respectat recomandările epidemiologilor din cadrul DSPMB, ci au fost redactate de "specialişti" care NU sunt epidemiologi sau infecţionişti", a transmis OK Medical într-un comunicat.

Vezi AICI solicitarea către Ministerul Sănătății, după plângerile depuse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel