Oficialii din Administrația Trump se temeau de o pandemie de anul trecut

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Doi oficiali din Administrația Trump au vorbit anul trecut despre riscul unei pandemii, contrar declarațiilor președintelui că coronavirusul a fost o problemă neașteptată.

Doi oficiali din Administrația Trump au vorbit anul trecut despre riscul unei pandemii, contrar declarațiilor președintelui că coronavirusul a fost o problemă neașteptată, conform CNN.

Secretarul de stat pentru Sănătate, Alex Azar, și consilierul prezidențial Tim Morrions, au făcut comentariile despre o eventuală pandemie la summit-ul BioDefese, în aprilie 2019.

Pandemia, un coșmar al secretarului de stat pentru Sănătate

„Bineînțeles, oamenii întreabă un lucru: << Ce te ține treaz noaptea când vine vorba de biosecuritate? >> . O pandemie de gripă, evident. Cred că toată lumea din această încăpere împărtășește această îngrijorare", a spus Azar, după care a explicat ce măsuri sunt luate pentru a limita impactul epidemiilor de gripă.

Administrația Trump se confruntă cu investigații, după ce pregătirea și răspunsul au fost foarte slabe. Summit-ul din 2019, susținut pentru a „discuta și solicita feedback despre implementarea Strategiei naționale de biosecuritate", arată faptul că se știa despre riscul pandemic tot mai evident.

Trump repetă, repetă, repetă, repetă

Președintele Trump a repetat de mai multe ori că nimeni nu poate prezice o astfel de criză precum cea provocată de noul coronavirus.

6 martie: „Nimeni nu a mai văzut ceva asemănător până acum. Criza este „o problemă nemaivăzută" care „a venit de nicăieri", a spus Trump.

11 martie: „Trebuie să rezolvăm o problemă despre care nimeni nu ar fi crezut că ar fi existat, acum patru săptămâni", a repetat el.

14 martie: „Este ceva ce nu a așteptat nimeni", a zis președintele american.

19 martie: „Nimeni nu a știu că va veni o pandemie sau o epidemie de asemenea proporții", a întărit Trump.

26 martie: „Nimeni nu s-ar fi gândit că un lucru ca acesta s-ar putea întâmpla", a repetat din nou Donald Trump.

Răspunsul oficial de la Washington D.C.

Casa Albă a apărat comentariile președintelui într-un comunicat, spunând că a arătat „o dăruire foarte mare" față de securitatea sanitară globală.

„Putem recunoaște amenințările legate de pandemii și putem face ca guvernul să răspundă, dar trebuie să recunoaștem că acesta este un virus nou și neprevăzut care a venit de nicăieri, fiind inițial mușamalizat de Partidul Comunist Chinez"; a transmis un oficial din Administrație, pentru CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel