Șofer român, plăcuțe anti-PSD. Liviu Iolu, omul lui Cioloș, ”fake news” apărut în presa internațională

Darius Muresan / 30 iul 2018 / 15:54
Șofer anti-PSD
Șofer anti-PSD

Cazul românului cu plăcuțe anti-PSD a ajuns și în Associated Press.

Doar că articolul a fost publicat sub titlul de ”Român arestat pentru plăcuțe antiguvernamentale”, asta cu toate că acesta este doar anchetat. După aproximativ o oră Associated Press a schimbat titlul articolului.

Articolul a fost publicat în AP de către jurnalistul Liviu Iolu, fost purtător de cuvânt al Guvernului Dacian Cioloș.

În text AP informează că poliția rutieră din România investighează un bărbat pe care îl acuză că a condus ilegal o mașină cu plăcuțe de înmatriculare care reprezintă un slogan obscen antiguvernamental.

Totodată, se mai transmite că bărbatul a rămas fără numere, dar și fără permisul de conducere.

„Cazul a sârnit atenția națională în ultimele zile, iar o parte din mass-media din România susține că mașina era autorizată cu plăcuțele respective pentru a fi condusă doar în Suedia”.

Este publicată și poziția ambasadei Suediei în România.

„Cu toate acestea, ambasada Suediei în România a declarat că plăcuțele de înmatriculare personalizate au fost emise de Agenția Suedeză pentru Transporturi și că erau valabile pentru călătorie pe întreg teritoriul Uniunii Europeane”.

În text se mai precizează că bărbatul în vârstă de 45 de ani care e acuzat că a condus un vehicul neautorizat în țară iar pentru această infracțiune românul riscă o pedeapsă de șase ani de închisoare.