Octavian Jurma, veste bună: Am putea începe vaccinarea elevilor chiar înainte de vacanță

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Reprezentanții Pfizer/BioNTech au anunțat că testele arată o eficiență a vaccinului de 100 la sută în cazul copiilor. Epidemiologul Octavian Jurma susține că elevii ar putea fi vaccinați împotriva coronavirusului chiar înainte de vacanță.

"O veste extraordinar de bună. Vaccinul Pfizer este 100% eficient în cazul tinerilor între 12 și 15 ani. Este vorba despre același vaccin și aceeași doză (30 micrograme) cu care ne imunizam deja tinerii de peste 16 ani. Studii cu doze mai reduse de 10 până la 3 micrograme sunt în pregătire pentru copiii între 5 și 11 ani, 2 și 5 ani și 6 luni și 2 ani. Aceasta înseamnă că am putea începe vaccinare elevilor de liceu și a claselor terminale de generală chiar înainte de vacanță. Avem o șansă fantastică nu doar să putem reveni în școli în siguranță ci să și avem o vacanță de vara în mult mai mare siguranță.

Evident, existența instrumentelor care pot mari siguranță în pandemie pentru cei care vor să le folosească ridică probleme de etică în privința celor care nu vor să le folosească. Vedem cum ideologia "libertate fără responsabilitate" produce efecte sociale foarte grave și este cert că și oamenii responsabili s-au saturată să stea ei închiși în casă pentru a putea permite celor iresponsabili să facă ce vor sau ce nu vor. Am avut un an în care povara a fost exclusiv purtată de oamenii responsabili, poate este momentul să schimbăm rolurile și să plasăm povara pandemiei mai ales pe umerii celor iresponsabili. Până la urmă ne aflăm în situația în care noi nu putem traversa pe verde pentru că nimeni nu îi oprește pe cei care trec în viteză pe roșu și mai și protestează când li se cere să nu mai omoare oamenii pe trecerea de pietoni.", a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI: Vaccinul Pfizer, eficient la copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel