Octavian Jurma, SEMNAL de ALARMĂ: Vaccinarea se încearcă pe un teren sănătos. E nevoie de o situație epidemiologică liniștită

Medicul Octavian Jurma atrage atenția asupra faptului că o campanie de vaccinare eficientă este posibilă în România doar dacă situația epidemiologică este ținută sub control. 

"Sunt optimist că până în toamna anului viitor am putea să depășim acest prag de 60%. Totuși, asta depinde de o mulțime de factori. În primul rând depinde de care va fi starea epidemiologică în România în momentul debutului valului 3 pe care îl așteptăm. Vaccinarea în general se încearcă pe un teren sănătos. În mod cert oamenii ăștia trebuie să fie siguri că nu sunt infectați tot cu COVID pentru că nu am face decât să risipim vaccinul, doi, să riscăm să agravăm situația lor. Astfel, o politică de testare care să țină pasul cu vaccinarea, și să nu uităm că ambiția noastră este să vaccinăm în jur de 2 milioane de oameni în fiecare lună, asta ar înseamna că ar trebui să facem 2 milioane de teste lunar. Avem o mulțime de factori pe care nu îi luăm în considerare.

Este foarte bine să fim optimiști, dar nu optimiști astfel încât să creăm o dezamăgire. Din punct de vedere psihologic, senzația că nu avem un targhet pe care să-l atingem afectează. Vaccinarea va fi mult mai complicată decât o avem acum pe hârtie. E nevoie de o situație epidemiologică cât mai liniștită pentru ca să puteam face în liniște această vaccinare. Eu mă aștept ca în toamnă să atingem acest prag și tot în toamnă ne puteam aștepta la un al patrulea val.", a explicat Octavian Jurma în direct la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel