Octavian Jurma, despre vaccinul Covid-19 în România: Vești bune. O performanță remarcabilă și sincer să fiu mult peste așteptările mele

 Epidemiologul şi cercetătorul Octavian Jurma
Epidemiologul şi cercetătorul Octavian Jurma

Epidemiologul şi cercetătorul Octavian Jurma vine cu o veste bună privind vaccinarea Covid-19, dar atrage atenția asupra unui lucru esențial.

”Vesti bune! Am fost informat ca Pfizer va livra saptamana viitoare catre Romania 188,300 doze de vaccin in doua transe de 90,000 de doze luni si marti.Iata ca efortul nostru de a ne vaccina ne permite sa justificam necesarul suplimentar de doze. In ciuda unor dificultati tehnice si probleme serioase de programare, saptamana aceasta am avut o medie zilnica de 34,586 vaccinari pe zi mult peste pragul minim necesar de 21,500. Chiar daca azi e duminica, s-au vaccinat 27,400 persoane, mult peste maximul sptamanii trecute.

O performanta remarcabila si sincer sa fiu mult peste asteptarile mele. Media din ultimele zile ne plaseaza in plutonul fruntas din Europa chiar daca suntem inca in medie ca procent din populatie vaccinata (2%). Suntem mult in urma fruntasului mondial Israel, care a vaccinat deja 40% din populatie, dar am invatat si aplicat lectii importante de acolo.

Inca nu e cazul sa ne ingrijoram pentru cei care nu vor sa vaccineze pentru ca nu e vaccin pentru toti si astfel se produce si o prioritizare naturala pe langa cea sanitara. Este insa cazul ca tu sa nu ratezi oportunitatea de a te vaccina oferita de cei care ezita. Motivul este simplu, virusul nu ezita si cu o tuplina care infecteaza 9 din 10 contacti balanta se inclina din nou in favoarea pandemiei”, a scris specialistul Octavian Jurma pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel