Octavian Jurma, avertisment privind VALUL 4: Creștere accelerată. București și Ilfov, în scenariul galben la deschiderea școlilor

Octavian Jurma, avertisment privind VALUL 4: A 5-a săptămână de creștere accelerată / Foto: Facebook Octavian Jurma
Octavian Jurma, avertisment privind VALUL 4: A 5-a săptămână de creștere accelerată / Foto: Facebook Octavian Jurma

Cercetătorul Octavian Jurma vine cu un avertisment legat de valul 4 al pandemiei de coronavirus.

Dr. Octavina Jurma susţine că vaccinarea tinerilor împotriva COVID-19, dar şi a copiilor de peste 12 ani, este foarte importantă având în vedere că tulpina Delta este mai periculoasă decât tulpinile precedente. Totodată, potrivit cercetătorului, „evoluția pandemiei va fi neîngrădită în următoarele 6 săptămâni.”.

"Valul 4 a intrat în a 5-a săptămâna de creștere accelerată. Știm că vaccinarea este un eșec, știm că nu vom avea măsuri de prevenție până la finalul lunii septembrie și prin urmare știm că evoluția pandemiei va fi neîngrădită în următoarele 6 săptămâni. Singurele necunoscute pentru părinți (dar și elevi) și afacerile care angajează părinți sunt:

1. rată de infectare în săptămână deschiderii școlilor

2. ce vor face autoritățile când incidența va depăși pragurile 1 și 3 la mie.

Pentru HORECA necunoscută este ce vor face autoritățile când rată de infectare va depăși 1.5 și 3 la mie. În acest tabel aveți o prognoza directă simplă a creșterii săptămânale în fiecare județ. Am plecat de la rata curentă de creștere, aplicând ipoteza optimistă că rată de creștere va scădea cu 10% săptămânal. Acest tip de prognoza este precisă pe termen scurt și progresiv mai imprecisă cu fiecare săptămâna.

București și Ilfov, în scenariul galben la deschiderea școlilor

Nu am adăugat ipoteza că deschiderea școlilor va mari rată de infectare, dimpotrivă, am păstrat rata de scădere. Prognoza este deci optimistă și situația reală va fi probabil mai gravă deși nu putem exclude nici miracole naturale sau artificiale. Așa cum se vede, imaginea de ansamblu este de tipping point, în care incidența va bascula rapid din zona verde în zona galbenă și roșie imediat după deschiderea școlilor.

Este acum aproape o certitudine că București și Ilfov vor fi în scenariu galben la deschiderea școlilor cu valori între 1.5 și 2.5 la 1000. Și alte județe vor fi în scenariu galben cu mare probabilitate dar incidența depinde de rată de testare și alocare a cazurilor deci nu este exclus să vedem abateri majore între incidența standard și incidența oficială. Nu putem subestima nici interferență politică în raportarea incidenței deci luați acest tabel cu rezervă de rigoare.", a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook, publicând și un tabel care reprezintă prognoza sa privind evoluția valului 4 al pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel