Octavian Jurma, anunț îngrijorător: Avem mai mulți copii la ATI decât adulți în primul val pandemic

Octavian Jurma, anunț îngrijorător: Avem mai mulți copii la ATI decât adulți în primul val pandemic / Foto: Pixabay
Octavian Jurma, anunț îngrijorător: Avem mai mulți copii la ATI decât adulți în primul val pandemic / Foto: Pixabay

Medicul Octavian Jurma susține că acum sunt mulți copii la ATI decât adulți în primul val pandemic.

Cercetătorul Octavian Jurma susține că acum sunt mulți copii la ATI decât adulți în primul val pandemic. Medicul spune că s-a ajuns în această situație de criză din cauza deciziilor greșite luate de autorități.

„Am ajuns în această situație gravă din cauza problemelor pe partea de comunicare. Populația adultă nu s-a mai vaccinat de decenii, e o problemă de mai mult timp. Vaccinarea împotriva gripei ar fi putut fi un test pentru vaccinarea anti-COVID. Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin a fost un alt eșec. Avem cea mai mare rata de mortalitate din Europa la acest domeniu. Să nu uităm că tulpina originală a fost de 4 ori mai scăzută decât Delta.

"Nu suntem în stare să ne salvăm copiii"

Violența e ultimul refugiu al incompetentului. Dacă aceste măsuri admitem că sunt bune acum, e târziu. Sunt fix aceleași măsuri pe care le-am mai luat. Pandemia este predictibilă. Am arătat că dacă nu facem nimic, am arătat curba matematică a infecțiilor. Avem acum mai mulți copii la ATI decât aveam adulți în primul val. Nici măcar în acel moment nu am luat măsuri și nu am închis școlile. Nu suntem în stare să ne salvăm copiii din cauza unor interese mărunte. Nu exista un singur om responsabil de pandemie. La noi sunt foarte multe entități responsabile.

Testarea masivă nu este bună acum, când avem 1 din 3 oameni infectați. Trebuie să ieșim cu o strategie națională, după ce scăpăm din criză. E nevoie de strategie și planificare. E un risc foarte mare să compromitem certificatul verde. Dacă scoatem noi testarea este complicat de validat. El trebuie să asigure un acces al tuturor cetățenilor și evitarea carantinei. Certificatul verde este o măsură de educare a populației. Mulți se vaccinează de frica morții acum. În școli nu s-a făcut educație, avem liceeni care cred că vor rămâne sterili. Nu sunt restricțiile la fel peste tot, de exemplu la biserici.”, a declarat Octavian Jurma la Realitatea Plus.

VEZI ȘI: Jurma, despre recordul vaccinării: Ținta de 52%, atinsă la 14 IANUARIE 2022 și cea de 78%, atinsă în 4 MAI 2022

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel