Ochelari ABURIȚI din cauza măștii?! Iată cum rezolvi problema

Românii care poartă ochelari întâmpină o mare problemă din cauza măștilor. Lentilele se aburesc din cauza diferenței de temperatură dintre aerul expirat și temperatura acestora. Iată 13 trucuri pentru a rezolva problema.

Pentru persoanele cu ochelari, purtarea unei măști poate duce la aburirea lentilelor, cauzându-le disconfort. Pe măsură ce expiri, respirația caldă iese prin partea superioară a măștii și se acumulează în spațiul dintre retină și ochelari. Când lovește lentila, mai rece, formează condens și aburește lentila. Iată 13 trucuri pentru a evita această problemă:

1. Săpunul și apa: Spălați-vă ochelarii cu apă și săpun, apoi ștergeți-i cu o cârpă din microfibre. Acest tip de pânză se poate cumpără din magazinele speciale de ochelari. Săpunul acționează ca o barieră, împiedicând aburirea lentilelor.

2. Spuma de ras: Aplicați un strat subțire de cremă de ras pe interiorul ochelarilor, apoi ștergeți-o ușor. Crema reziduală de bărbierit va proteja lentilele de aburire.

3. Spray de dezaburire: Puteți utiliza un spray de dezaburire comercial care se usucă. Dar asigurați-vă că acest lucru este compatibil cu tipul lentilei sau cu straturile lentilei. Puteți cumpăra spray dezaburitor online sau de la optometristul dumneavoastră.

4. Închideți spațiul de pe măștile chirurgicale: Modelați sârma măștii chirurgicale pe partea superioară a nasului și apăsați bine pe aceasta, pentru a reduce spațiul care permite aerul cald și umed să ajungă în spațiul dintre retină și lentilă.


5. Adăugați material textil dacă vă confecționați singuri masca: Dacă vă creați propria mască de pânză, adăugați o sârmă pliabilă în interior, asemănătoare cu cea cu care se strânge punga unei pâini, pentru a o putea mula pe nas.

6. Bandă:  Unii profesioniști din domeniul sănătății aplică o bandă cu lipici, special concepută pentru a fi utilizată pe piele la marginea superioară a măștii, pentru a închide golul pe unde poate ieși aerul cald. 

7. Țesutul umed: Umezește niște material textul, împăturește-l și plasează-l sub marginea superioară a măștii.

8. Ciorap de nylon: Mai mulți specialiști spun că puteți obține o potrivire perfectă peste obraji și podul nasului purtând un strat de ciorap de nylon peste o mască de față.

Dacă ești timid și îți e rușine să porți masca?

9. Purtați acasă: Stați cu masca câteva minute înainte de a ieși din casă, pentru a vă obișnui cu senzația de a purta o mască. Respirați încet, respirați ușor, cu inhalări din ce în ce mai lungi, expirați în timp ce vă concentrați asupra faptului că aerul ajunge în plămâni și apoi iese.

Ce faci dacă te deranjează la urechi?



10. Încercați o altă mască: Dacă totuși simțiți că respirația este dificilă, încercați o altă mască, utilizați măști din comerț sau utilizați diferite materiale în caz că o confecționați acasă.

11. Purtați o bandă cu nasturi: O soluție este să purtați o bandă cu doi nasturi cusuți pe ea. Coaseți nasturii astfel încât să stea în spatele urechilor. În loc să puneți masca în jurul urechilor, puneți-o peste nasturi. Aceasta elimină presiunea de pe piele, crește confortul și te ajută să păstrezi masca mai mult timp.

12. Agrafa: Desfaceți două agrafe și înfășurați-le în jurul unei benzi, poziționându-le din nou în spatele urechilor. Lăsați agrafa expusă pentru a vă agăța buclele urechii, apoi apăsați în jos pentru a fixa buclele în poziție.

13. Imprimare 3D: Imprimantele 3D vă permit să vă imprimați propriile măști, informează TheConservation.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel