"Oamenii MOR cu COVID, nu de COVID". Un medic vorbește despre miturile legate de COVID-19

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Un medic distruge miturile despre COVID-19. 

Marți, guvernul a anunțat că în Marea Britanie au avut loc 100.000 de decese COVID-19, dar cu toate acestea, unii oameni pun la îndoială numărul. 

David Oliver, un medic în vârstă de 32 de ani din secțiile COVID-19 a clarificat cele mai comune mituri și neînțelegeri în ceea ce privește pandemia și virusul. Întregul lui mesaj a fost transmis pentru The Independent.

7 mituri distruse de medicul din UK

1. Oamenii mor cu Covid, nu din Covid

Aceasta este o neînțelegere intenționată a modului în care medicii certifică cauza morții. Certificarea decesului este o datorie profesională solemnă și serioasă și ar exista consecințe profesionale sau penale grave pentru falsificarea certificatelor. De asemenea, suntem foarte conștienți de faptul că familiile îndurerate le citesc și pot fi afectate de ceea ce văd.

2. Raportarea deceselor în termen de 28 de zile de la un test Covid pozitiv ar putea fi deces din orice

Aceasta este metoda preferată de Guvern de raportare a cifrelor din vara anului 2020. Cu toate acestea, datele ONS se bazează pe ceea ce medicii scriu pe certificatele de deces și această metodologie nu s-a schimbat. Medicii nu țin cont de regula de 28 de zile la certificare.

3. Numărul deceselor nu este mai rău decât un sezon normal de gripă

ONS a raportat în ianuarie că cele 12 luni anterioare au înregistrat cea mai mare creștere a excesului de mortalitate de la cel de-al doilea război mondial. Odată cu decesele suplimentare din ianuarie, februarie și martie, o perioadă de referință din martie până în martie va face această creștere și mai mare.

4. Testele PCR sunt inutile, majoritatea cazurilor fiind fals pozitive

Această afirmație se bazează pe dezinformare. Testul PCR, atunci când este efectuat la persoanele cu simptome sugestive de Covid și unde este destul de probabil să îl găsim, are o rată fals fals pozitivă. Este adesea raportat la mai puțin de 1%. La acești oameni, negativele false sunt o problemă mai mare, cu 10 până la 20 la sută testând inițial negativ, care apoi continuă să dezvolte dovezi clare ale Covid-19 și deseori apoi să fie pozitive.

Este adevărat că un test pozitiv nu ne poate spune cât de infecțios ești încă pentru alte persoane. 

5. Covid-19 nu este mai rău decât gripa sezonieră normală

Un studiu recent raportat în British Medical Journal, care a comparat 3.641 de pacienți spitalizați cu Covid-19 față de 12.677 admiși cu gripă sezonieră a arătat o incidență mult mai mare a multor complicații, inclusiv insuficiență renală acută, șoc septic, accident vascular cerebral, embolie pulmonară și ventilație și deces inclusiv moartea cardiacă acută.

6. Covid ucide doar persoanele în vârstă sau cele cu condiții preexistente care oricum urmau să moară

Este adevărat că vârsta medie a victimelor este de 81 de ani și cam asta este speranța de viață la naștere - deși pacienții din unitățile de terapie intensivă și mulți dintre cei spitalizați sau care trăiesc cu Covid sunt mult mai tineri în medie. O analiză academică a Universității din Glasgow a arătat că, în medie, cei care au murit din cauza Covid-19 au pierdut nouă ani de speranță de viață la acea vârstă.

7. Nu există un al doilea val și pandemia s-a încheiat

Această afirmație a fost până acum complet discreditată. Medicul spune că "este clar că pandemia a decolat din nou toamna și s-a accelerat cu răzbunare iarna".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel