UNWTO, raport: O treime din țările lumii rămân complet închise pentru turiștii străini. Vezi care sunt acestea

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

O treime dintre țările lumii rămân complet închise pentru turiștii străini.

O treime dintre țările lumii rămân complet închise turiștilor străini, restricții stricte fiind aplicate în special în regiunea Asia-Pacific și Europa, rezultă din raportul Organizației Mondiale a Turismului a Organizației Națiunilor Unite (UNWTO).

"Apariția noilor tulpini de COVID-19 a forțat multe guverne să renunțe la planurile de ridicare a restricțiilor de călătorie. Ca urmare, una din trei destinații din lume sau 32% din țări sunt acum complet închise turismului internațional", a declarat organizația într-o declarație.

Potrivit acesteia, 69 din 217 de destinații sunt complet închise, dintre care 30 sunt în regiunea Asia-Pacific, 15 în Europa, 11 în Africa, 10 în America de Nord și de Sud și trei în Orientul Mijlociu. În același timp, 34% dintre țări sunt parțial închise. UNWTO amintește că din ce în ce mai multe țări solicită călătorilor să aibă un test PCR pentru COVID-19 și / sau să furnizeze informații despre traseu pentru urmărirea contactelor, adesea coroborat cu carantina. Acum, astfel de cerințe sunt în vigoare în 32% din state.

În aprilie 2020, numărul țărilor care au introdus restricții de călătorie a ajuns la 100%. Potrivit UNWTO, până la sfârșitul anului 2020, turismul internațional a scăzut cu 74%, iar veniturile din exporturi, cu 1,3 trilioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel