O ţară intră în IZOLARE completă. Nu ai voie nici măcar cu câinele afară!

Din cauza pandemiei de coronavirus, toţi cetăţenii unei ţări vor fi izolaţi complet la domiciliu timp de trei săptămâni. Aceştia nu vor avea voie să iasă din casă nici măcar pentru a-şi plimba câinele. 

Este vorba despre Africa de Sud, acolo unde preşedintele Cyril Ramaphosa a decis izolarea completă a tuturor cetăţenilor din cauza pandemiei de coronavirus. "Este o măsură fără precedent, nefolosită nici măcar în timpul Apartheidului", scriu ziarele din Africa de Sud, conform BBC. 

Este pentru prima dată în istoria democratică a ţării (Africa de Sud a trecut la democraţie în 1994) când cetăţenii îşi pierd o serie de drepturi şi libertăţi importante. Sud-Africanii nu mai ai voie să iasă din case, să meargă la cumpărături, să socializeze sau să se adune în grupuri de rugăciune. 

"Legea spune că trebuie să staţi în casă. Excepţia este pentru supravieţuire, mâncare şi sănătate, dar forţele de securitate se vor asigura că legea este aplicată", a explicat ministrul Nkosazana Dlamini-Zuma. 

Guvernul sud-african a interzis vânzarea de alcool şi ţigări, ieşitul pentru jogging sau chiar şi plimbatul câinilor. Cei care încalcă restricţiile au fost avertizaţi că vor fi amendaţi sau chiar încarceraţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel