Țara care a raportat de abia acum PRIMUL deces din cauza Covid-19

O țară din Asia reușise până acum să facă față pandemiei fără niciun deces și doar 416 cazuri.

Vietnam era una dintre țările care reușise să scape de Covid-19, cu un record de 99 de zile consecutive în care nu mai înregistrase niciun caz nou de infectare. Cu toate acestea, cazurile au reînceput să apară în ultimele zile, iar vineri, autoritățile au raportat primul deces de la începutul pandemiei, relatează AP, potrivit Mediafax.

Ministrul Sănătății a declarat că decesul a survenit la un pacient de 70 de ani, care a contactat virusul în timp ce era tratat pentru o boală de rinichi, la un spital din orașul Da Nang.

La nivelul întregii țări s-au înregistrat 93 de cazuri noi în ultima săptămână, majoritatea în spitalul amintit. Da Nang este o destinație litorală populară printre vietnamezi, iar autoritățile testează pe toată lumea care s-a întors de acolo, de teamă că răspândirea coronavirusului ar putea scăpa de sub control. Orașul a fost plasat sub carantină începând de marți.

În prezent, alte 6 persoane se află în stare critică. Înainte de apariția noilor cazuri, Vietnam înregistrase doar 416 cazuri în total.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel