O țară a decretat vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele de peste 18 ani

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

O țară din Astia a decretat vaccinarea obligatorie a tuturor cetățenilor de peste 18 ani.

Autorităţile din fosta republică sovietică Tadjikistan au decretat sâmbătă vaccinarea obligatorie anticoronavirus pentru toate persoanele de peste 18 ani, informează EFE.

"Vaccinarea împotriva coronavirusului este obligatorie pentru cetăţenii de peste 18 ani", se menţionează într-un comunicat difuzat sâmbătă de comitetul guvernamental tadjik, creat pentru a stopa propagarea COVID-19, a informat din Duşanbe agenţia rusă Interfax.

Autorităţile din ţara din Asia Centrală, cu 9,3 milioane de locuitori şi unde campania naţională de vaccinare pentru persoanele care au împlinit 18 ani a început la 25 iunie, au subliniat că vaccinul este gratuit.

În Tadjikistan sunt folosite în prezent două vaccinuri anticoronavirus: AstraZeneca şi CoronaVac. Potrivit cifrelor oficiale, Tadjikistanul a înregistrat 13.548 de cazuri confirmate de coronavirus şi 92 de decese asociate bolii, precizează Agerpres.

Închisoare dacă refuzi vaccinul Covid-19. Președintele unei țări a decis

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a amenințat cu închisoarea persoanele care refuză să fie vaccinate împotriva coronavirusului, în timp ce țara sa se luptă cu unul dintre cele mai grave focare din Asia, cu peste 1,3 milioane de cazuri și 23.000 de decese.

„Alegeți! Fie vă vaccinați, fie vă bag la închisoare”, a spus Duterte într-un mesaj televizat, luni, în urma rapoartelor privind prezența scăzută a oamenilor în mai multe centre de vaccinare din țară. Totuși, intențiile președintelui sunt în contradicție cu cele ale oficialilor din domeniul sănătății, care au spus că, deși oamenii sunt îndemnați să se vaccineze, acesta este un act voluntar.

"Nu mă înțelegeți greșit, există o criză în această țară", a spus Duterte. „Sunt doar exasperat de filipinezii care nu țin seama de recomandările Guvernului”, a mai precizat acesta.

Începând cu 20 iunie, autoritățile filipineze au vaccinat complet 2,1 milioane de oameni, făcând progrese lente către ținta guvernului de a imuniza până la 70 de milioane de oameni din cei 110 milioane. De asemenea, președintele s-a poziționat ferm față de redeschiderea școlilor, precizează CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel