O realitate CRUNTĂ. În plină pandemie, 1 din 4 spitale din întreaga lume nu dispune de apă

OMS avertizează că 1 din 4 spitale din întreaga lume nu dispune de apă, iar acest fapt supune personalul sanitar şi pacienţii unui risc mai mare de a contracta noul coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă în urma unui raport potrivit căruia una din patru instituţii de asistenţă medicală din întreaga lume nu dispune de servicii de aprovizionare cu apă. Acest fapt supune personalul sanitar şi pacienţii unui risc mai mare de a contracta noul coronavirus, a avertizat OMS, relatează Agerpres, citând AFP.

Raportul realizat de OMS și UNICEF pe date preluate din 165 de țări arată că aproximativ aproximativ 1,8 miliarde de persoane vizitează sau lucrează în unităţi sanitare care nu dispun de servicii de aprovizionare cu apă de bază.

"Activitatea într-o unitate sanitară fără apă, salubrizare şi igienă seamănă puţin cu a-i trimite pe medici şi pe asistenţii medicali să lucreze fără echipament de protecţie personală.", a precizat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, amintind că "aprovizionarea cu apă, salubrizarea şi igiena în unităţile sanitare sunt fundamentale pentru a opri COVID-19".

Date îngrijorătoarePotrivit OMS, proporţia profesioniştilor din domeniul sanitar infectaţi cu noul coronavirus este mult mai mare decât în restul populaţiei: aceştia reprezintă mai puţin de 3% din populaţie, însă 14% din cazurile raportate la nivel mondial.

"Trimiterea profesioniştilor din domeniul sănătăţii şi a persoanelor care au nevoie de tratament către unităţi fără apă curată, toalete sigure sau chiar săpun, le pune viaţa în pericol.", a subliniat, directorul general al Unicef, Henrietta Fore.

Potrivit raportului, una din patru instituţii de asistenţă medicală din lume nu dispune de servicii de aprovizionare cu apă, una din trei nu asigură o igienă adecvată a mâinilor în cazul în care este acordată îngrijirea, una din zece nu are acces la serviciile de salubrizare, iar una din trei nu îşi sortează deşeurile corespunzător.

Situație catastrofală în 47 de țăriSituaţia cea mai catastrofală este însă întâlnită în cele 47 de ţări cel mai puţin dezvoltate ale planetei: una din două instituţii sanitar nu dispune de un serviciu de aprovizionare cu apă potabilă de bază, una din patru nu este echipată cu dispozitive de spălare a mâinilor acolo unde se asigură îngrijirea medicală, iar trei din cinci nu au acces la serviciile de salubrizare de bază.

Potrivit OMS şi Unicef, costul pentru înfiinţarea serviciilor de aprovizionare cu apă în unităţile sanitare din cele 47 de ţări cel mai puţin dezvoltate s-ar ridica la 1 dolar pe cap de locuitor. În medie, exploatarea şi întreţinerea acestor servicii ar necesita 0,20 de dolari pe cap de locuitor în fiecare an.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy