O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech soseşte astăzi în ţară

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Aproape un milion de noi doze de vaccin Pfizer ajung astăzi în România.

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 964.080 doze, soseşte astăzi în ţară, conform unui comunicat de presă al CNCAV. 

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Cum sunt distribuite dozele de vaccinAstfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 367.380 doze;
Centrul Regional de Depozitare Braşov: 128.700 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 105.300 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 140.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 81.900 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 81.900 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 58.500 doze.

Doze recepționate de țara noastrăPână la acest moment, ţara noastră a recepţionat 9.004.769 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.474.870 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Cum se face alocarea dozelor de vaccin

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy