O nouă tranșă de vaccin Pfizer sosește în țară

O nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosește în țară.

O nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 737.100 doze, sosește în țară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marți pe aeroporturile din ClujNapoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 17.550 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 128.700 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 152.100 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanța: 117.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iași: 140.400 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Timiș: 181.350 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 12.031.559 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.724.045 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București, transmite Grupul de comunicare al CNCAV.

În Capitală nu mai e niciun pat liber la ATI pentru bolnavii COVID-19

Nu mai este niciun pat liber, duminică, la Terapie Intensivă pentru bolanvii cu COVID-19. În țară sunt 10 paturi libere.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.273 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. 1.220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. Doar 10 paturi mai sunt libere: 3 în Sibiu, unul în Ialomița și șase în Vrancea, restul fiind pentru pacienții de la neonatologie, obstetrică-ginecologie și cardiologie.

În București sunt avizate de DSP 266 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, dar duminică nu sunt paturi libere.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Reprezentanții INSP transmit că în în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel