O nouă țară intră în LOCKDOWN. Oamenii pot ieși din casă doar pentru cumpărături, serviciu sau înmormântări

O nouă țară anunță că intră în lockdown din cauza numărului mare de infectări cu Sars-Cov-2.

Noul guvern lituanian a decis intrarea în lockdown la nivelul ţării începând de miercuri şi până la 31 ianuarie, transmite Agerpres. Noile restricţii vin pe fondul creşterii incidenţei infectărilor cu noul coronavirus şi a deceselor asociate COVID-19, relatează dpa.

Astfel, începând de miercuri, vor rămâne deschise doar magazinele cu produse de primă necesitate, iar învăţământul se va desfăşura doar de la distanţă, în regim online. Cele 3 milioane de locuitori vor avea libertatea de mişcare restricţionată. Ei nu vor putea călători în afara localităţii şi chiar ieşirile din casă vor fi interzise, cu excepţia celor din motive întemeiate: deplasarea la locul de muncă, la medic, la cumpărături sau la o înmormântare. De asemenea, lituanienilor li se cere să-şi limiteze contactele la o singură familie sau gospodărie.

Una dintre cele mai mari rate de incidență



Decizia de impunere a restricţiilor a fost una din primele măsuri ale noului guvern condus de prim-ministrul de centru-dreapta Ingrida Simonyte, instalat vineri. Lituania are în prezent una din cele mai mari rate de incidenţă a infectărilor cu noul coronavirus, potrivit Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Ţara baltică s-a aflat sub un lockdown parţial de luna trecută, dar acesta nu a oprit răspândirea virusului. De la începutul pandemiei, Lituania a raportat 93.000 de cazuri pozitive la coronavirus şi 815 decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel