O nouă stație de oxigen, adusă din Turcia, va ajunge la Sibiu

O nouă stație de oxigen, adusă din Turcia, va ajunge la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu, unde se încearcă o creștere a capacității de tratare a pacienților COVID-19.  

Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, conf. dr. Liliana Coldea, a declarat că 46 de posturi de oxigen existente în secțiile Medicală 1 și Medicală 2 depind de o nouă stație de oxigen care va ajunge în țară la sfârșitul acestei săptămâni și va fi funcțională până la sfârșitul săptămânii viitoare.

„În Medicală 1 și Medicală 2 sunt 46 de posturi de oxigen. Aceste posturi sunt condiționate, pentru a fi funcționale, de existența noii stații de oxigen, care este în curs de a veni în țară și de a fi amenajată în Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Luăm în discuție orice posibilitate de a crește numărul de paturi de spitalizare pentru pacienții COVID. Am solicitat această stație de oxigen, am făcut-o chiar pentru a crește capacitatea de furnizare a oxigenului. Aceasta va deservi și containerul unde pregătim 22 de posturi de ATI”, a spus Coldea, potrivit Mediafax.

Coldea a spus că stația de oxigen, care vine din Turcia, va ajunge la Sibiu la sfârșitul acestei săptămâni, iar termenul până care trebuie să fie funcțională este sfârșitul săptămânii viitoare.

Închirierea unei stații noi de oxigen s-a făcut după ce specialiștii au ajuns la concluzia că cea existentă nu mai face față nevoii mari din ultima perioadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel