EXCLUSIV  O NOUĂ pandemie?! Rafila: Deja sistemele de sănătate sunt depăşite în unele ţări!

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila subliniază faptul că sistemele medicale sunt deja suprasolicitate şi că o criză medicală în plus ar bloca totul. 

Într-un interviu acordat DC News, profesorul Alexandru Rafila a subliniat faptul că sistemele medicale sunt depăşite în unele ţări şi că acestea nu pot funcţiona decât dacă şi economia, la rândul ei funcţionează. 

Întrebat de către Val Vâlcu dacă şi când ar putea apărea o nouă pandemie, profesorul Rafila a declarat: 

"Eu sper să fie cât mai târziu şi să nu evolueze concomitent cu actuala pandemie niciun fel de ameninţare majoră la adresa sănătăţii publice. Deja sistemele de sănătate sunt depăşite în unele ţări şi, nu în ultimul rând, sistemele economice la fel şi trebuie, indiferent de tipul de măsuri care sunt luate în momentul de faţă, trebuie să ne gândim la un calendar clar şi articulat în ceea ce priveşte revenirea la o viaţă normală, mai ales în domeniul economic.

Eu am auzit tot felul de poveşti, de teorii, să stăm 12 săptămâni închişi în case şi aşa mai departe, niciun fel de activitate economică să nu se desfăşoare. Îmi pare rău dar lucrul acesta este pofund distructiv, nu face decât să ducă la imposibilitatea funcţionării sistemelor de sănătate şi, după o astfel de decizie, nu va mai exista nimic, niciun fel de sistem de sănătate, pentru că acestea funcţionează într-o societate guvernată de principii economice. Autonomia lor în lipsa suportului economic este o utopie", a declarat Alexandru Rafila.

VIDEO:

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel