O nouă mutație a SARS-CoV-2, denumită ″Delta Plus″⁣, descoperită în India

O nouă mutație a SARS-CoV-2, denumită ″Delta Plus″⁣, decoperită în India / Foto: Pixabay
O nouă mutație a SARS-CoV-2, denumită ″Delta Plus″⁣, decoperită în India / Foto: Pixabay

Autorităţile sanitare din India au identificat 22 de cazuri de infectare cu o mutaţie a variantei Delta a coronavirusului, denumită ″Delta Plus″⁣.

Autorităţile sanitare indiene au anunţat marţi descoperirea a 22 de cazuri de infectare cu o mutaţie a variantei Delta deja răspândite a coronavirusului, denumită Delta Plus, relatează Agerpres, citând DPA.

Prezentă la ora actuală în cel puţin 70 de ţări, varianta Delta mai contagioasă a coronavirsului SARS-CoV-2, detectată prima dată în India, este responsabilă pentru valul epidemic devastator din această ţară.

 

Delta Plus, depistată în alte 8 țări


Însă în timp ce acest val epidemic scade în intensitate în India, atenţia a început să se îndrepte către Delta Plus, o variantă apropiată celei răspândite. Delta Plus a fost deja identificată în opt alte ţări în afara Indiei, potrivit secretarului federal indian pentru sănătate, Rajesh Bhushan.

Totuşi, pe baza a ceea ce se ştie până în prezent despre transmisibilitatea şi virulenţa ei, Delta Plus este cel puţin deocamdată considerată în India variantă de interes (VOI), nu variantă care determină îngrijorare (VOC), cum este cazul variantei Delta.

Vaccinurile, eficiente împotriva variantelor Delta



Focarele par deocamdată mici în privinţa numărului (îmbolnăvirilor), dar nu dorim ca ea să devină mai semnificativă, a spus Bhushan despre noua variantă identificată, adăugând că sunt în desfăşurare studii în privinţa eficacităţii vaccinurilor împotriva acestei variante.

Cele două vaccinuri anti-COVID-19 folosite în prezent în India, AstraZeneca (sub numele de Covishield) şi serul local Covaxin, sunt eficiente împotriva variantelor Delta, dar se studiază în ce măsură şi urmează să comunicăm în curând rezultatele studiilor, a promis responsabilul indian.

Potrivit acestuia, majoritatea celor 22 de cazuri de infectare cu varianta Delta Plus sunt în statul indian Maharashtra, epicentrul pandemiei în India, alte câteva fiind confirmate în statele Kerala şi Madhya Pradesh. Însă ministrul sănătăţii din Maharashtra, Rajesh Tope, a precizat că numai în capitala acestui stat indian, Mumbai, au fost confirmate 21 de cazuri de Delta Plus în urma secvenţierii genomului.

Variantă indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 (denumită de OMS varianta Delta) este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), care la rândul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decât tulpina originală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel