O nouă analiză masivă arată cât de multe cazuri Covid-19 sunt, de fapt, asimptomatice

asimpatomatici
asimpatomatici

De la izbucnirea pandemiei, identificarea și izolarea cazurilor asimptomatice a reprezentat un lucru esențial pentru limitarea răspândirii coronavirusului. 

O analiză efectuată în SUA de un grup de cercetători a constatat că peste 35% din toate infecțiile cu coronavirus sunt asimptomatice. De-a lungul pandemiei, estimările au variat considerabil. Când a lovit pandemia, cele mai conservatoare estimări au arătat că mai puțin de 20% dintre oameni ar putea fi infecțioși fără a prezenta simptome.

Dificultatea identificării corecte a unui pacient asimptomatic este mai mult decât evidentă: fără febră, pierderea mirosului, dureri în gât sau tuse, nu atât de mulți oameni au mers voluntar să facă un test, mai ales la începutul pandemiei.

La aceasta se adaugă varietatea de simptome pe care le manifestă Covid-19, multe dintre ele identificate recent pe măsură ce apar noi variante. În acest sens, nici revizuirea ”bibliografiei” pentru a identifica pe cei care ar fi putut fi în cele din urmă simptomatici nu este o sarcină ușoară, explică  Science Alert.

Studiul arată că cel puțin unul din patru cazuri de coronavirus este asimptomatic.

Situația infectărilor în România

Până astăzi, 20 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.089.817 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.051.504 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 628 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 34.388 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 19.08.2021 (10:00) – 20.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 9 decese ( 4 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Argeș, Arad, Botoșani, Brașov, Constanța, Galați, Hunedoara, Prahova și Vaslui.

Dintre acestea, 3 decese a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-99 ani, 3 la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 la categoria peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.187 Dintre acestea,167 sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel