O navă cu aproape 200 de migranți, în carantină din cauza coronavirusului

Nava Sea Watch a acostat în Sicilia. Toate persoanele aflate la bord sunt în carantină din cauza coronavirusului.

Nava ONG-ului german Sea Watch, ce are la bord 194 de migranţi salvaţi pe Mediterana, a primit miercuri din partea autorităţilor italiene permisiunea să acosteze în portul Messina din Sicilia, dar toate persoanele aflate pe navă vor rămâne în carantină la bordul acesteia din cauza epidemiei cu coronavirus, transmite agenţia EFE, scrie Agerpres. 

Anterior, alţi 274 de migranţi debarcaţi în Italia de nava Ocean Viking, aparţinând ONG-urilor Medici fără Frontiere şi SOS Mediterranee, au fost de asemenea plasaţi în carantină, însă nu la bordul navei, ci într-o tabără de refugiaţi. Cei 32 de membri ai echipajului de pe Ocean Viking şi un ziarist german care a fost la bordul ambarcaţiunii se află de asemenea în carantină, dar într-o altă locaţie.

Migranți redistribuiți către alte state

După înlăturarea de la guvernare a Ligii conduse de Matteo Salvini, care închisese porturile Italiei pentru navele ONG-urilor ce debarcă migranţii, acestea din urmă primesc cu oarecare uşurinţă permisiunea de a acosta în porturile italiene, fiind de asemenea creat la nivelul Uniunii Europene un mecanism prin care migranţii debarcaţi în Italia sunt redistribuiţi între statele membre care participă în mod voluntar la acest sistem.

În acest timp s-a intensificat fluxul migrator dinspre nordul Africii către Europa. De la începutul acestui an au debarcat în Italia circa 2.500 de migranţi, faţă de numai 227 în perioada similară a anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel