O mamă bolnavă de COVID-19 a dat naștere la cvadrupleți cu anticorpi. Carmen Dorobăț: Sunt transmiși inclusiv prin lactație

O mamă bolnavă de COVID-19 a dat naștere la cvadrupleți cu anticorpi. Carmen Dorobăț: Sunt transmiși inclusiv prin lactație  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O mamă bolnavă de COVID-19 a dat naștere la cvadrupleți cu anticorpi. Carmen Dorobăț: Sunt transmiși inclusiv prin lactație / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

O mamă infectată cu coronavirus a dat naștere la patru copii sănătoși. Aceștia au anticorpi de COVID-19.

Update:

O femeie de 37 de ani, care avea COVID-19, a născut la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iași patru băieți care sunt perfect sănătoși. Cazul reprezintă o premieră pentru medicina din România.

Echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iași a ajutat, marți, o femeie de 37 de ani, pozitivă la virusul SARS-CoV-2, să aducă pe lume patru copii. Toți sunt sănătoși.

„Echipa medicală a rezolvat un caz în premieră pentru România, cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă. Pacienta prezenta infecție cu SARS - CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1400 și 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină”, au transmis, miercuri, reprezentanții Spitalului, într-un comunicat de presă. Proaspăta mămică este în stare stabilă, iar copiii sunt perfect sănătoși.

Știre inițială:

O mamă care a fost infectată cu coronavirus a dat naștere la 4 copii. Aceștia au prezentat anticorpi imediat după naștere, potrivit Antena 3. Într-o intervenție telefonică la același post de televiziune, medicul Carmen Dorobăț a vorbit despre modul în care anticorpii se transmit de la mamă la copil:

„Ceea ce este sigur e că acești anticorpi de la o mamă, care a fost bolnavă, se transmit ulterior la copil. Posibilitatea de transmitere a virusului de la mamă la făt non-aerogen nu s-a evidențiat. Posibilitatea de transmitere aerogenă e cea mai plauzibilă și intervine în cazurile în care copiii devin pozitivi imediat după naștere.

O mamă care a avut infecția și care a format anticorpii transmite anticorpii inclusiv prin lactație, ceea ce e de bun augur pentru protecția copilului“, a precizat medicul Carmen Dorobăț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel