O firmă de confecții produce halate de protecţie care sunt donate Spitalului de Urgență Focșani

O parte din angajaţii unei firme de confecţii din Focşani care şi-a întrerupt temporar activitatea, ca urmare a numărului crescut de cazuri confirmate de coronavirus din judeţul Vrancea, continuă să vină la muncă, în sistem voluntar, pentru a lucra halate de protecţie ce sunt donate Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani.

"Am întrerupt temporar activitatea de producţie în fabricile noastre, ca urmare a numărului crescut de cazuri de infectare cu COVID-19 confirmate la nivelul judeţului Vrancea. Am luat această decizie pentru a ne proteja angajaţii, dar unii dintre aceştia s-au oferit voluntar pentru a lucra halate pentru spital. Vineri am avut o sută de angajaţi care au venit la muncă şi am lucrat 1.500 de halate pe care le-am donat la UPU Focşani. Continuăm această activitate de voluntariat şi în zilele care vor urma şi vom dona halate la instituţii medicale până la momentul în care nu va mai fi nevoie sau până când oamenii vor veni la muncă", a declarat proprietarul firmei de confecţii, Doru Simiz.

Potrivit acestuia, halatele de protecţie au fost realizate în colaborare cu spitalul, dintr-un material care a permis sterilizarea şi poate asigura o protecţie adecvată personalului medical, transmite Agerpres.

Proprietarul firmei spune că nu a luat în calcul posibilitatea producerii la scară largă a echipamentelor de protecţie, chiar dacă, înainte de a-şi închide porţile, în fabrică s-au lucrat şi măşti.

"Nu luăm în calcul să producem pe viitor echipamente de protecţie. Am mai făcut şi nişte măşti. Unele le-am scos la vânzare, dar nu vorbim de măşti sterile, care să respecte regulile medicale. Le-am oferit cetăţenilor sau companiilor care ne-au solicitat pentru că doresc să-şi protejeze cât de cât angajaţii", a spus Simiz.

Firma condusă de acesta şi familia sa deţine trei fabrici de confecţii, două în Vrancea şi una la Tecuci, cu peste 900 de angajaţi, care vor intra în perioada următoare în şomaj tehnic. Producătorul de textile este unul dintre cei mai mari exportatori din judeţul Vrancea şi a avut de-a lungul anilor contracte cu Marea Britanie, Italia, Franţa sau Spania, lucrând pentru nume celebre din industria modei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel