O firmă cu zero angajați și cu o cifră de afaceri de 400 de lei trebuia să aducă 115 milioane de măști în România. A câștigat licitația

Jurnalista Ana Maria Roman a vorbit despre măștile care ar fi trebui să fie distribuite către categoriile defavorizate și firma care a câștigat licitația.

"Distribuirea de măşti către categoriile defavorizate a ajuns să fie nimic pentru că, probabil, în lunile următoare, acest lucru nu se va întâmpla deoarece această licitaţie a fost contestată, urmând ca cei care au contestat achiziţia să meargă până în instanţă. Au contestat pentru că, spun ei aşa, firma care a câştigat licitaţia era în imposibilitatea de a livra aceste măşti, aşa cum exista promisiunea în caietul de sarcini.

Vorbim despre o societate nou înfiinţată, cu zero angajaţi şi cu o cifră de afaceri de 400 de lei. Această societate s-a înscris, a fost o licitaţie de puncte. Adică, 40% din puncte mergeau pentru cel cu preţul cel mai bun, 30% din puncte pe urgenţa cu care aduceau măştile în România şi încă 30% pe cantitate. Aici, această firmă a doborât toate recordurile. Au zis că în şapte zile aduc în România 115.000.000 de măşti", a spus jurnalista Ana Maria Roman, în emisiunea "Exces de Putere", de la Antena 3.

"Ei au trecut acolo firma de la care vor aduce şi vor cumpăra măşti. Nu aveau nimic cumpărat în momentul respectiv. Acolo, firma spunea "noi într-o săptămână" - adică în alea şapte zile în care societate se angaja să aducă deja în România măştile... Adică, ele să fie în România în a şaptea zi. Prima zi de livrare ar fi trebuit să fie marţi. Marţi ar fi trebuit să vină 13 milioane de măşti şi, în ultima zi, în jur de 70 şi ceva de milioane de măşti, în condiţiile în care una dintre firmele cu care ei lucrau, într-o singură săptămână, reuşeau să producă vreo 60 şi ceva de milioane de măşti. Săptămâna trecută, această societate a dat un comunicat declarând că, marţi, ar fi trebui să livreze prima tranță şi că, în acel moment, ei nu aveau nicio mască comandată. Au zis că nu aveau stoc, urmând să discute cu aceste companii din China, a mai explicat jurnalista."

Fragment din contestaţie:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel