O femeie din Iaşi, nevoită să facă aproape zilnic test PCR. A cheltuit 50.000 de lei pentru a-şi vizita mama în spital

O femeie din Iaşi, nevoită să facă aproape zilnic test PCR / Foto: Captură video RealitateaPlus
O femeie din Iaşi, nevoită să facă aproape zilnic test PCR / Foto: Captură video RealitateaPlus

O femeie din Iași a fost nevoită să facă aproape zilnic test PCR pentru a-şi vizita mama internată într-o clinică privată.

O femeie din Iași a fost nevoită să se testeze de 200 de ori pentru a-și putea vizita mama internată într-un spital privat din oraș. Ea a plătit din propriul buzunar testele, timp de un an, cheltuind astfel aproximativ 50.000 de lei, transmite Realitatea Plus. 

Corelia Bejan are mai multe nemulțumiri față de personalul clinicii. Ea spune că a fost obligată să facă teste COVID chiar și odată la 24 de ore, asta deși valabilitatea acestora este de 72 de ore. Ulterior, i s-a permis să prezinte un test negativ la două zile. Reprezentanţii spitalului nu au comentat deocamdată situaţia, iar cazul a ajuns şi în atenţia celor de la Ministerul Sănătăţii.

Cheltuili de aproximativ 50.000 de lei

”Estimez cam la 50 de mii de lei cheltuiţi, au fost cam 200 de teste făcute. Nu a fost atât cheltuiala materială, cât a fost zbuciumul sufletesc, pentru că eu trebuia, în aceeaşi zi, să mă duc să o vizitez pe mama cu testul din ziua precedentă şi, în acelaşi timp, să fac testul pentru ziua următoare.”, a declarat Corelia Bejan.

Femeia se plânge că aproape zilnic dădea între 200 şi 250 de lei pentru fiecare test PCR. Săptămânal cheluia cam 1.000 de lei. Mama sa era internată în secția de îngrijiri paliative, iar pentru că ea nu era vaccinată anti-COVID, testele erau singura modalitate de a avea acces în spital pentru a-și vizita mama. Corelia Bejan spune că nu vrea despăgubiri pentru cheltuielile făcute pe teste COVID, dar a făcut publice aceste detalii din solidaritate pentru aparținătorii și pacienții care au trecut prin situații similare.

DPS Iași, reacție

"Termenul de valabilitate al unui test real time PCR lucrat în laborator este de 72 de ore, iar in ceea ce privește modul de organizare putem spune ca unitățile au avut obligația de a-si regula intrările în vederea preveniri infectării cu Sars-Cov-2", a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași.

Până acum, femeia nu a depus plângere Colegiul Medicilor, dar susţine că a fost victima unui abuz. Ultimul test a fost făcut pe data de 14 aprilie, când mama ei, în vârstă de 90 de ani, a decedat în același spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel