O cercetătoare de date privind COVID, percheziționată de polițiștii din Florida. De ce este acuzată femeia. "Mi-au pus pistolul în faţă"

Poliția din Florida a descins la locuința unei cercetătoare care întreţinea un grafic privind evoluţia epidemiei de COVID-19 în stat.

Poliţia din Florida a descins luni la locuinţa unei cercetătoare concediate în primăvară din Departamentul Sănătăţii (DOH), transmite Agerpres. Femeia întreţinea un grafic privind evoluţia epidemiei de COVID-19 în stat, alternativ la cel oficial, relatează Reuters şi dpa.

"Azi nu vor fi actualizări. La ora 8.30 dimineaţa, poliţia a venit la mine acasă şi mi-a luat toate echipamentele informatice. Au primit mandat după ce DOH a depus o plângere. Mi-au pus pistolul în faţă. Mi-au ameninţat copiii cu puştile", a anunţat luni după-amiaza pe Twitter Rebekah Jones, în vârstă de 31 de ani.

Ea l-a acuzat de asemenea pe guvernatorul statului, Ron DeSantis, că a orchestrat raidul, afirmând că a acesta "a trimis gestapo-ul" pentru a "ridica dovezi privind corupţia la nivel de stat".

 

De ce este suspectată cercetătoarea



Comisarul Rick Swearingen de la poliţia din Florida a explicat ulterior că Jones este bănuită că a folosit neautorizat sistemul de comunicaţii al biroului DOH din stat, după ce în noiembrie un mesaj text care ar fi fost trimis celor aproape 1800 de angajaţi ai acestuia de la o adresă de IP asociată cu contul de internet al familiei Jones i-a încurajat să "ia atitudine înainte să moară încă 17.000 de oameni".

Rick Swearingen a dezminţit totodată, într-o declaraţie scrisă, că agenţii ar fi ameninţat pe cineva cu arma în locuinţa femeii.

Acuzații grave despre manipularea datelor COVID-19



Aceasta a fost concediată în mai, după ce s-a plâns într-un email către utilizatorii unui portal de date oficiale că statul manipulează aceste date. Cercetătoarea a declarat pentru Miami Herald că, în opinia sa, anchetatorii vor să afle de fapt cu ce angajaţi ai ministerului a discutat după ce a fost concediată.

După ce a plecat din DOH, Jones a creat propriul "tablou de bord" pentru evoluţia COVID în stat, cu date mai detaliate decât oferea în acel moment ministerul, inclusiv privind capacitatea spitalelor, şi susţine că a fost dată afară pentru că nu a vrut să manipuleze date în favoarea redeschiderii economiei.

Ea a dezvoltat şi un monitor COVID pentru urmărirea situaţiei cazurilor de contaminare din şcoli la nivel naţional, date pe care oficialii din Florida le colectează, dar multă vreme nu le-au făcut publice. Biroul guvernatorului din Florida, Ron DeSantis, a explicat în mai că Rebekah Jones a dat dovadă de "nesupunere", inclusiv prin operarea de modificări în mod unilateral în tabloul de bord oficial privind epidemia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel