O CAPITALĂ intră în lockdown pentru două săptămâni

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Pandemia de coronavirus este departe de a se termina, iar infecțiile se răspândesc cu repeziciune. 

Autorităţile din Filipine au plasat regiunea în care se află capitala ţării, Manila, într-un lockdown de două săptămâni începând de vineri, după ce Ministerul filipinez al Sănătăţii a raportat 10.623 de cazuri noi de coronavirus, care reprezintă cel mai mare număr zilnic de infectări din ultimele patru luni, informează Reuters, scrie Agerpres. 

Filipine se confruntă cu una dintre cele mai ample recrudescenţe ale pandemiei de COVID-19 în Asia şi a raportat o creştere constantă a numărului de infectări pe parcursul ultimelor două săptămâni, atribuită de experţii din domeniul sănătăţii variantei Delta a noului coronavirus, care este deosebit de contagioasă.

Anunțul făcut de Ministerul Sănătății 



"Guvernul naţional, împreună cu guvernele locale, trebuie să acţioneze agresiv, ca şi cum ar exista deja o transmitere comunitară", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii din Filipine, Maria Rosario Vergeire, într-o conferinţă de presă, referindu-se la răspândirea acestei variante virale.

"Toate zonele din regiunea capitalei naţionale prezintă rate pozitive de creştere (a numărului de cazuri, n.r.)", a adăugat ea.

Numărul total al cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus a ajuns în Filipine la aproape 1,64 milioane, iar alte 247 de decese asociate COVID-19 au fost înregistrate vineri, ridicând bilanţul victimelor din această ţară la 28.673.

Control strict al polițiștilor 



Pentru a se asigura că dispoziţiile noului lockdown sunt respectate, poliţiştii filipinezi au amenajat centre de control în jurul regiunii în care se află Manila, o aglomeraţie urbană compusă din 16 oraşe, în care trăiesc peste 13 milioane de locuitori.

Doar 9,8 milioane de persoane, reprezentând aproape 9% din populaţia totală a statului Filipine - 110 milioane de locuitori - au fost inoculate până în prezent cu schema completă de vaccinare împotriva COVID-19.

Vaccinarea a 4 milioane de oameni

Autorităţile din Manila au anunţat că vor folosi această perioadă de lockdown de două săptămâni pentru a vaccina aproximativ 4 milioane de persoane care trăiesc în regiunea Manila. Guvernul din Filipine intenţionează să vaccineze până la 70 de milioane de rezidenţi în acest an.

În total, 450 de cazuri de infectare cu varianta Delta au fost confirmate în Filipine. Experţii în sănătate sunt de părere că numărul real al infectărilor cu varianta Delta ar putea fi considerabil mai mare, însă acesta nu poate fi detectat cu precizie din cauza capacităţii scăzute a statului filipinez în domeniul secvenţierii genomice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel