Urmărește emisiunea live



O bunicuță de 91 de ani, prima persoană din lume vaccinată cu a doua doză anti-Covid - FOTO

O bunicuță de 91 de ani a devenit prima persoană din lume vaccinată cu a doua doză anti-Covid.

Margaret Keenan este prima persoană din lume căreia i s-a administrat a doua doză de vaccin Pfizer Covid-19, ca parte a unui program de vaccinare în masă. Ea a primit vaccinul la Spitalul Universitar din Coventry, la trei săptămâni de la prima doză.

Directorul executiv al spitalului, Andy Hardy, a declarat că spitalul a fost „încântat” să o primească pe Margaret înapoi, potrivit BBC.

Femeia, originară din Enniskillen, Co Fermanagh, a primit o primă doză de vaccin pe 8 decembrie, cu o săptămână înainte de a 91-a aniversare, și a descris-o drept „cel mai bun cadou” primit de ziua sa de naștere.

Serviciul de sănătate britanic a anunțat atunci că rapelul va fi făcut 21 de zile mai târziu „pentru a se asigura că are cele mai mari șanse de a fi protejată împotriva virusului”.

Dozele inițiale de vaccin au fost date spitalelor dar vaccinarea s-a extins de atunci la către medicii de familie și la casele de îngrijire, ridicând astfel prima tranșă de vaccinare la 600.000, potrivit Departamentului de Sănătate britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel