Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

NUROFEN, tratament pentru COVID-19? Reacția OFICIALĂ a producătorilor

Reckitt Benckiser, producătorul Nurofen, a transmis detalii oficiale cu privire la informațiile care au circulat în spațiul public zilele acestea în legătură cu consumul de ibuprofen pentru pacienții cu COVID-19.

"Recomandările actualizate ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și Agenției Europene a Medicamentului (EMA) confirmă că nu există nicio legătură dovedită științific între consumul de ibuprofen și agravarea cazurilor de COVID-19.

Reckitt Benckiser (RB), producătorul medicamentelor Nurofen, a luat la cunoștință mesajele care circulă în spațiul public cu privire la consumul de steroizi și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusiv ibuprofen, pentru ameliorarea simptomelor de COVID-19.

Pe baza tuturor informațiilor disponibile în acest moment, nu putem afirma că există o legătură științifică dovedită între medicamentele fără prescripție medicală care conțin ibuprofen și agravarea cazurilor de COVID-19", transmite Reckitt Benckiser într-un comunicat de presă. 

Ce transmite Organizația Mondială a Sănătății

 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) confirmă printr-un tweet oficial că, pe baza informațiilor disponibile în acest moment:

· OMS nu se poziționează împotriva consumului de ibuprofen;

· OMS colaborează îndeaproape cu medici care tratează pacienți cu COVID-19 și nu a luat la cunoștință raportări de efecte negative ale ibuprofenului, în afară de efecte secundare obișnuite care limitează utilizarea acestuia pentru anumite persoane.

Ibuprofen și COVID-19

 

"Această declarație vine după cea a Agenției Europeane a Medicamentului (EMA) care confirmă faptul că „Nu există nicio legătură dovedită științific între consumul de ibuprofen și agravarea cazurilor de COVID-19". Declarația completă poate fi accesată aici (https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-gives-advice-use-non-steroidal-anti-inflammatories-covid-19) și include următoarele puncte:

În tratarea febrei sau durerilor pacienților cu COVID-19, pacienții și cadrele medicale ar trebui să ia în considerare toate opțiunile disponibile de tratament, inclusiv paracetamol și AINS;

În conformitate cu recomandările de tratament de la nivelul Uniunii Europene, pacienții și cadrele medicale pot continua să utilizeze AINS, inclusiv ibuprofen, conform informațiilor aprobate despre produs", au mai transmis ei.

Nu există niciun motiv pentru întreruperea tratamentului

 

"În acest moment, pe baza celor de mai sus, nu există niciun motiv pentru pacienții care iau ibuprofen să întrerupă tratamentul. Această informație este deosebit de importantă pentru pacienții care iau ibuprofen sau alte AINS pentru boli cronice.

Siguranța pacienților este prioritatea noastră numărul unu. Ibuprofenul este un medicament binecunoscut, folosit în deplină siguranță pentru reducerea febrei și ameliorarea durerilor, inclusiv în boli de natură virală, de mai bine de 30 de ani", completează ei.

Atenționările producătorilor

 

"La fel ca în cazul oricărui alt medicament, aducem în vedere pacienților și îngrijitorilor acestora să parcurgă cu atenție și să respecte instrucțiunile de pe ambalaj, precum și pe cele din prospect: informații pentru utilizator. Dacă aveți întrebări suplimentare, vă rugăm adresați-vă furnizorului dumneavoastră de servicii medicale.

Fiind o companie constituită pe valori precum responsabilitatea și prioritizarea adevărului științific, lucrăm îndeaproape cu Organizația Mondială a Sănătății, Agenția Europeană a Medicamentului, precum și cu alte autorități în domeniu. Ne luăm angajamentul de a comunica orice informații și recomandări necesare utilizării în deplină siguranță a produselor noastre", se mai menționează în comunicatul de presă.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25