Numărul cazurilor noi de infectare din China s-a dublat. Alertă în provincia Hebei

Testare în masă în Hebei, China.
Testare în masă în Hebei, China.

China se confruntă cu un nouval de infectări cu coronavirus. Noi resticții sunt impuse. 

Numărul zilnic al cazurilor noi de coronavirus s-a dublat în China, ceea ce a condus la o înăsprire a restricţiilor de circulaţie, iar în capitală pasagerii trebuie să scaneze un cod de sănătate înainte de a se putea urca în taxi sau în maşinile firmelor de ride-hailing, au anunţat duminică autorităţile, relatează Reuters, scrie Agerpres. 

China continentală a raportat la data de 9 ianuarie 69 de cazuri, comparativ cu cifra de 33 consemnată ziua anterioară, a declarat duminică autoritatea naţională sanitară a ţării.

Regulă pentru deplasările cu taxiul 



Noua regulă care se aplică pentru deplasările cu taxiul vine după ce sâmbătă a fost identificat la Beijing un şofer al unei firme de ride-hailing care era purtător asimptomatic al noului coronavirus, a declarat presei Pang Xinghuo, reprezentant al autorităţii sanitare din oraş.

Începând de la 1 ianuarie, 96 de şoferi care operează prin aplicaţia de ride-hailing Didi au fost amendaţi în total cu 1 milion de yuani (154.440 de dolari) pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, cum ar fi purtarea măştii de protecţie, a declarat Rong Jun, un reprezentant al departamentului de transporturi din Beijing.

Situația COVID-19 în China



Pe parcursul pandemiei, China continentală a raportat în total 87.433 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, cu 4.634 decese asociate.

În buletinul său zilnic, Comisia Naţională de Sănătate a indicat că 21 dintre noile cazuri depistate erau importate.

Majoritatea cazurilor transmise local, 46 din 48, au fost înregistrate în Hebei, provincia din jurul Beijingului, care a intrat în această săptămână în "stare de război" în încercarea de a limita creşterea numărului de infecţii.

Cazuri asimpomatice raportate

China a raportat 27 de cazuri asimptomatice la data de 9 ianuarie, în scădere faţă de cele 38 consemnate ziua anterioară. China nu ia în considerare în cadrul cazurilor confirmate aceşti pacienţi, care au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care cauzează boala COVID-19 dar care nu prezintă niciun simptom, notează Reuters.

Hebei a încheiat testarea tuturor celor 13 milioane de locuitori din marile oraşe Shijiazhuang şi Xingtai, a anunţat duminică un reprezentant al autorităţilor provinciale.

Shijiazhuang, capitala provinciei, se află în carantină. Locuitorii nu pot părăsi oraşul, iar funcţionarea transportului public a fost suspendată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel