Nu s-a stabilit o legătură între vaccinul Pfizer/BioNTech şi decesul unor persoane vaccinate în Norvegia

Nu s-a stabilit o legătură între vaccinul Pfizer/BioNTech şi decesul unor persoane vaccinate în Norvegia / Foto Pexels
Nu s-a stabilit o legătură între vaccinul Pfizer/BioNTech şi decesul unor persoane vaccinate în Norvegia / Foto Pexels

Norvegia a subliniat, luni, că nu s-a stabilit o legătură între vaccinul Pfizer/BioNTech şi decesul unor persoane vaccinate în această ţară, recomandând totuşi o evaluare medicală înainte de vaccinarea persoanelor în vârstă şi foarte fragile, relatează AFP. 

De la debutul campaniei de vaccinare la sfârşitul lunii decembrie, Norvegia a înregistrat 33 de decese în rândul persoanelor în vârstă care au primit prima doză de vaccin, potrivit ultimei evaluări a autorităţilor. Printre cele 13 cazuri examinate mai îndeaproape până în prezent 'toate erau persoane cu vârsta înaintată, fragile şi care aveau boli grave', a subliniat directorul autorităţii norvegiene de sănătate publică, Camilla Stoltenberg, în cursul unei conferinţe de presă.

'Cel mai important este să ne amintim că 45 de persoane mor în fiecare zi în case de bătrâni din Norvegia. Deci, nu s-a stabilit să existe un exces de mortalitate sau că aceasta ar avea legătură cu vaccinurile', a subliniat responsabila din domeniul sănătăţii de la Oslo.

Cu toatea acestea, Norvegia a reiterat în ultimele zile recomandarea ca o evaluare medicală să fie făcută înaintea administrării vaccinului anti-COVID unei persoane foarte fragile sau la apusul vieţii, la fel cum se procedează deja în alte ţări.

'Nu este exclus ca o parte dintre cei cărora li se propune să se vaccineze să fie nişte persoane într-atât de fragile încât vaccinarea să fie de prisos, căci starea lor se poate deteriora din cauza unor efecte secundare normale', a declarat Stoltenberg luni.

Potrivit celei mai recente evaluări, peste 48.000 de persoane au fost vaccinate în Norvegia, dintr-o populaţie de 5,4 milioane de locuitori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel