Nu mai sunt locuri la terapie intensivă în Iași. Șeful secției ATI: Numai în pielea acestor pacienți să nu fii

Florin Roșu, șeful secției ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, care a rămas fără locuri pentru primirea bolnavilor, a vorbit despre dificultățile cu care se confruntă medicii și pacienții în această perioadă.

”Problema trebuie văzută din toate punctele de vedere. Dacă pornim de la nivelul personalului medical, există o epuizare atât din punct de vedere fizic cât și psihic. Nu discutăm doar de medici, ci de tot acest apanaj al sistemului medical. Dacă vorbim de pacienți, numai în pielea unui pacient care ajunge la terapie intensivă să nu fii. Să știți că decesul pentru un stop cardio-respirator, dacă este să fim cinici, nu este atât de dificil comparativ cu această lipsă de aer, decesul prin necesarul acut de aer pe care acest blestemat de virus ți-l oferă gratuit,“ a spus Florin Roșu la Digi 24.

Florin Roșu spune că, deși la Spitalul de Boli Infecțioase nu mai spun locuri, pacienții care au nevoie de îngrijiri medicale vor fi direcționați către spitalele suport: ”Am gândit o strategie astfel încât, până la un anumit moment, să putem acoperi atât pacienții din Iași, cât și din toată regiunea Moldovei. În momentul de față, nu mai avem locuri în terapie intensivă, avem pacienți pe care îi monitorizăm pe sector, dar pentru fiecare dintre ei avem soluții, avem un plan de rezervă și acesta este reprezentat de spitalele suport.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel