Nu mai sunt locuri la ATI COVID la Matei Balș. Cătălin Apostolescu: Situația este critică. Boala s-a schimbat

captură foto Antena 3
captură foto Antena 3

Medicul Cătălin Apostolescu, de la Matei Balș, descrie o situație critică în spital. El afirmă că boala s-a schimbat, iar situațiile sunt disperate. 

Cătălin Apostolescu, manager interimar al Institutului ”Matei Balș”, a anunțat, la Antena 3: 

”Situația este critică la ”Matei Balș”, toate paturile de Terapie Intensivă sunt pline, deja s-au improvizat paturi și pe o altă secție, în condițiile în care avem deficit de personal de Terapie Intensivă și cel mai grav este că în acest val al treilea boala s-a schimbat. Formele severe apar mult mai repede, degradarea pacienților este rapidă și boala apare la vârste din ce în ce mai tinere. Deja avem persoane de 40 de ani, de 30 și ceva de ani a căror stare necesită îngrijiri de Terapie Intensivă urgentă”. 

”Situație disperată”

Întrebat despre degradarea stării tinerilor, în câte zile apare, care este evoluția bolii, Cătălin Apostolescu a răspuns: ”Uneori și de pe o zi pe alta”. 

Medicul a mai spus că au amenajat trei paturi de ATI Covid într-o secție suplimentară, explicând: ”Nu putem să asigurăm locuri suplimentare. A fost o situație disperată în ziua de ieri în care pacienții s-au agravat și n-am avut unde să-i transferăm. O secție de ATI nu înseamnă numai aparate, înseamnă și oameni, medici și asistente pregătite pentru Terapie Intensivă”. 

”Nu mai avem paturi pentru pacienții care se prezintă în Camera de Gardă”

Matei Balș nu mai poate primi pacienți cu coronavirus. ”Dacă situația continuă așa, trebuie regândită total strategia națională de abordare a Covid-ului” este semnalul dat de medicul Cătălin Apostolescu. 

Despre situația de la Camera de Gardă, managerul de la ”Matei Balș” spune: ”Camera de Gardă nu este aglomerată, este plină! În momentul de față nu mai avem paturi pentru a consulta pacienții care se prezintă, pentru că deja în Camera de Gardă staționează pacienți de ieri, pentru care nu s-au găsit locuri în spitalul nostru sau în alte spitale, iar personalul medical este la limită, poate să cedeze oricând”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel