EXCLUSIV  Noul coronavirus. Mircea Coşea: ”Idei de afaceri pentru România”. Mutare DECISIVĂ pe plan economic

Există mai multe oportunități pentru România, în contextul unei crize.

Profesorul Mircea Coşea apreciază că România ar trebui să profite de oportunităţile create în contextul coronavirusului, încercând să producă acele mărfuri pe care China nu va mai putea să le exporte ca urmare a embargoului epidemiologic.

"Orice criză aduce şi oportunităţi. În măsura în care o criză destructurează anumite elemente, se creează loc pentru intrarea altora. Ce am putea noi să facem aici? Am putea să luăm o parte din lipsa de ofertă pe care China o are pe piaţa internaţională la anumite produse care, deşi le produce, vor intra în embargo epidemiologic pe termen lung. Mă refer la produsele din gama alimentară - China este cel mai mare producător din lume de concentrate de tomate, de mere, legume şi fructe deshidratate - şi aici, dacă avem inteligenţă, putem să ne facem loc şi am putea să exportăm şi noi aceste lucruri. 

China va încerca să-şi mute o parte din producţia care va fi atacată de acest embargo epidemiologic în zone neafectate. Şi aici am putea să avem o politică de atragere a chinezilor în domenii cum ar fi echipament sanitar consumabil, materii prime şi medicamente primare şi alte elemente de factură primară cum ar fi: ambalaje, jucării, confecţii, tricotaje. Chinezii ar putea fi interesaţi să le mute undeva, iar dacă România ar fi mai prietenoasă cu capitalul lor lucrurile ar veni aici", a explicat Mircea Coşea pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel