EXCLUSIV  Noul coronavirus. Întrebare la care Ludovic Orban n-a răspuns. Controversă cu ancheta epidemiologică de la Parlament

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

L-am întrebat pe Ludovic Orban, premierul României, cine sunt persoanele care au făcut ancheta epidemiologică la Parlament în criza noului coronavirus. De asemenea, l-am întrebat de ce s-au risipit sute de teste pentru parlamentari, în condițiile în care acestea sunt, cu adevărat, necesare pentru medici și pacienți.

”În ceea ce privește testarea, a fost făcută la miniștri și parlamentari care au participat la Biroul Politic Național la care a fost Chițac, depistat pozitiv. Testarea celorlalți parlamenari a fost decisă de conducerea Parlamentului (...) Nu trebuie să afecteze derularea testării persoanelor care au nevoie de această testare. Nu toți românii care se află în carantină trebuie testați. (...) Vom crește capacitatea de diagnosticare”, a zis premierul.

Nu sunt teste pentru medici, dar își fac teste parlamentarii. Vorbim de minimum 700 de teste - o singură verificare nu este relevantă, deci, parlamentarii vor trebui verificați încă o dată

Ludovic Orban nu a răspuns la întrebare, dar noi avem informația că nu ar fi fost epidemiologi cei care au făcut ancheta și practic nu s-a făcut ancheta.

De asemenea, premierul a zis că nu toți cei aflați în carantină trebuie testați, ci doar cei care încep să aibă simptome. Este evident că parlamentarii nu erau nici în carantină și majoritatea nu avea nici simptome. Ludovic Orban arată practic că nu s-a făcut o anchetă sau că a fost o situație specială în cazul parlamentarilor, că politicienii PNL au avut un status deosebit. Parlamentarii care au fost testați de COVID - 19 practic au beneficiat de un tratament special de care mulți medici și pacienți nu beneficiază. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel