Noua Zeelandă prelungeşte alerta COVID-19 din capitala Wellington

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Noua Zeelandă va prelungi alerta COVID-19 din capitala Wellington cu încă două zile, conform unui anunţ făcut duminică de autorităţile locale.

Autoritățile locale au precizat că există încă un risc de infectare cu noul coronavirus după ce un turist australian a fost testat pozitiv în urmă cu o săptămână, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

Wellingtonul, care a trecut de miercuri la Nivelul de Alertă 2, va rămâne la acest nivel până marţi.

"Este clar că încă nu a trecut pericolul. Este nevoie de mai multe teste pentru a ne simţi suficient de încrezători în a lua decizia de a coborî nivelul de alertă", a declarat Chris Hipkins, oficialul neo-zeelandez care coordonează strategia anti-COVID-19.

Restricții puse în aplicare



La acest nivel de alertă în oraşul Wellington se aplică regulile de distanţare socială, însă birourile, şcolile şi afacerile pot rămâne deschise, conform Reuters.

Noua Zeelandă a reintrodus sâmbătă, pentru trei zile, necesitatea carantinării persoanelor care intră în ţară din Australia, invocând faptul că sunt înregistrate prea multe cazuri şi focare.

"Această pauză de trei zile ne va oferi timpul necesar pentru a decide dacă este nevoie să impunem măsuri suplimentare şi ne va oferi timpul necesar pentru a înţelege mai bine situaţia din Australia", a mai declarat Hipkins.

Noua Zeelandă suspendă din nou "bula aeriană" cu Australia

Noua Zeelandă a suspendat din nou sâmbătă, pentru trei zile, "bula aeriană" care permitea efectuarea unor curse cu avionul spre şi dinspre Australia fără obligativitatea plasării pasagerilor în carantină, după apariţia mai multor focare de coronavirus în această ţară, informează AFP.

Ministrul neozeelandez care coordonează combaterea pandemiei de COVID-19, Chris Hipkins, a declarat că această suspendare va acorda autorităţilor locale timpul necesar pentru a implementa o serie de măsuri "care să facă bula mai sigură, precum testarea pasagerilor înainte de plecare pentru toate zborurile" dintre cele două ţări.

Sâmbătă a început un nou lockdown de două săptămâni în metropola Sydney, decretat pentru a limita răspândirea variantei Delta a noului coronavirus, mult mai contagiosă, în cel mai mare oraş din Australia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel