Noua tulpină de COVID-19 LOVEȘTE lira și euro. Investitorii „fug“ spre dolar

Covid-19
Covid-19

Lira britanică și moneda euro au scăzut luni, în timp ce investitorii au căutat refugiu în dolar, după ce o nouă tulpină de coronavirus cu răspândire rapidă a închis o mare parte din Regatul Unit și a perturbat transportul internațional de marfă.

Lira sterlină a scăzut cu 2,5% față de dolar în tranzacțiile de dimineață, iar randamentul obligațiunilor guvernamentale britanice pe doi ani a scăzut la un nivel record, în momentul în care premierul Boris Johnson a căutat un răspuns de urgență la criză.

Bursele europene au scăzut după ce, cea mai mare parte a Europei, a întrerupt transportul cu Marea Britanie, însămânțând haos pentru cetățeni și companii, cu câteva zile înainte ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană. „Poveștile de groază britanice legate de lipsa de bunuri după un Brexit dur iau un nou impuls – dintr-un motiv complet diferit”, a declarat strategul Commerzbank, Ulrich Leuchtmann.

Emoții privind Brexit-ul

Marea Britanie a spus că UE ar trebui să schimbe poziția pentru a deschide calea către un acord comercial post-Brexit, dar nu a existat niciun semn în acest sens, scrie Reuters. „Oferta UE din weekend a fost una foarte generoasă, iar țări precum Franța, Olanda, Danemarca, Belgia și Irlanda sunt foarte puțin probabil să mai facă o ofertă”, a declarat ministrul de externe al Irlandei, Simon Coveney, pentru RTE Radio.

La 12:02 GMT, lira a scăzut cu 1,91% până la 1,3270 dolari și a pierdut teren față de euro, în scădere cu 1,23% până la 91,66 cenți. De asemenea, euro scădea față de dolar, în scădere cu 0,65%, la 1,2175 USD.

Dar, spre deosebire de lira sterlină, care se confruntă cu provocări structurale – înțelege sau nu înțelege – UE, nu se așteaptă ca forța euro să sufere structural, a declarat Holger Schmieding, economist-șef la Berenberg. „Este un retrograd temporar într-o tendință mai lungă”, a spus el, cu privire la căderea monedei euro de luni. El se așteaptă ca moneda să-și reia în cele din urmă creșterea spre 1,25 dolari.

Îngrijorările legate de noua tulpină de virus au eliminat posibilele efecte ale acordului din Congresul american privind un pachet de ajutor fiscal în valoare de 900 miliarde de dolari, care va fi votat luni.

Dolarul a urcat luni față de cele mai importante monede de referință, investitorii căutând siguranța relativă, deoarece multe țări au înăsprit blocajele COVID-19, informează Ziarul de Gardă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel