Noua tulpină de COVID-19. Copiii, la fel de predispuși ca adulții

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Specialiștii sunt tot mai îngrijorați cu privire la descoperirile legate de noua tulpină COVID-19. Cum acționează aceasta împotriva copiilor.

Cu cât se descoperă mai multe informații referitoare la efectele produse de noua tulpină de coronavirus, cu atât specialiștii sunt și mai îngrijorați, transmițând avertismente către populație.

Copiii, predispuși la infectarea cu noua tulpină COVID19

Specialiștii britanici trag semnale de alarmă în ceea ce privește ultimele informații apărute despre noua mutație a noului coronavirus. Potrivit cercetătorilor, această nouă tulpină, puternic transmisibilă, poate afecta copiii la fel de mult ca și adulții. Dacă varianta inițială de COVID-19 afecta într-un procent mic categoria  persoanelor cu vârste fragede, această nouă mutație are o răspândire largă.

„Avem un grad mare de certitudini că această variantă are un avantaj din punct de vedere al transmiterii față de alte variante ale virusului din Marea Britanie”, a declarat Peter Horby, profesor de boli infecțioase la Universitatea Oxford.

De aceeași părere este și Neil Ferguson, profesor și epidemiolog la Colegiul Imperial din Londra. Acesta a afirmat că ultimele indicii demonstrează că această tulpină ar afecta într-un procent mai mare copiii.

„Există indicii că are o înclinație mai mare în a infecta copiii. Încă nu am stabilit nicio cauză a acestui fapt, dar îl putem vedea în datele actuale. Vom avea nevoie de și mai multe date pentru a vedea cum se va comporta în continuare”, a afirmat acesta.

Copiii sunt predispuși în egală măsură cu adulții

Potrivit cercetătorilor britanici, noua tulpină de Covid19 ar fi cu până la 70% mai contagioasă, lucru care a determinat mai multe țări să-și închidă granițele cu Marea Britanie, informează Monitorul de Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel