Noua tulpină de COVID-19, confirmată în România. Sorin Cîmpeanu face lumină cu privire la deschiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu anunță prioritățile cu privire la vaccinarea profesorilor înainte de 8 februarie - redeschiderea școlilor
Sorin Cîmpeanu anunță prioritățile cu privire la vaccinarea profesorilor înainte de 8 februarie - redeschiderea școlilor

Ministrul Sorin Cîmpeanu vorbit despre redeschiderea școlilor în contextul în care în România a fost confirmată noua tulpină de COVID-19.

Ministrul Educației a dat asigurări că interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează în continuare, dar în același timp situația epidemiologică e foarte atent monitorizată.

„Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, fiind în același timp foarte atenți cu privire la evoluția epidemiologică, inclusiv în această perspectivă. Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, sub rezerva unei analize care se va face în data de 2 februarie”, a transmis ministrul Educației, într-o intervenție telefonică la postul România TV.

Dacă se vor confirma și celelalte cazuri, pentru că până acum au fost testate 5 persoane cu teste rapid, urmează să fie făcute teste PCR iar apoi testele de secvențiere genomică, procedeu tehnico-științific care durează câteva zile, pentru a vedea dacă se confirmă supoziția infectării cu noua tulpină și la celelalte cazuri. În funcție de acest rezultat specialiștii vor lua decizia corectă. Nu stă în dreptul Ministerului Educației să se pronunțe cu privire la aspecte care țin de starea sanitară”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai adăugat că s-a discutat despre prioritizarea personalului din Educație pentru vaccinare. În ceea ce privește deschiderea școlilor, ministrul a mai adăugat că „factorul determinant este evoluția ratei de infectare. Vaccinarea cadrelor didactice și a personalului din învățământ este un element important, dar nu condiționează decizia”, a conchis Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel