Noua tulpină de COVID-19. Bogdan Chirieac: Dacă intră în România, intră ca bila în popice. De ce nu face şi România ca alte state?

Bogdan Chirieac, analiză. Ce spune despre noua tulpină COVID-19. Sursa: Pixabay
Bogdan Chirieac, analiză. Ce spune despre noua tulpină COVID-19. Sursa: Pixabay

Analistul politic Bogdan Chirieac avertizează asupra pericolului reprezentat de noua tulpină de coronavirus, care are o rată de transmitere mult mai ridicată. 

Acesta a vorbit despre ivermectină şi a spus care este principala problemă cu modul în care a apărut acest medicament în discuţie în România. 

"Problema este că discuţia a început în presă întâi, şi abia apoi la nivelul specialiştilor. Dacă ivermectina este bună în tratarea acestei boli, trebuia ca semnalul să vină de la autorităţile americane spre cele europene. Să înceapă testele şi să vedem! Să ne aducem aminte de plaquenil şi remdesivir, care au picat amândouă, deşi erau vedetele anul trecut", a spus Bogdan Chirieac. 

Israel, explozie de cazuri de COVID-19

Întrebat de Mihai Gâdea ce părere are despre faptul că în Israel, stat unde vaccinarea a accelerat rapid, are loc o explozie de infectări cu noul coronavirus, analistul Bogdan Chirieac a venit cu explicaţii. 

"Vaccinarea este soluţia. În Israel se vaccinează populaţia laică. Evreii ortodocşi nu se vaccinează. Guvernul nu are nicio treabă cu asta, e opţiunea lor. În rândul acestei categorii de persoane, gradul de infectare este de 30 la sută. Dar oamenii sunt religioşi, nu vor se vaccineze. Ei sunt cei care alimentează acum şi secţiile de ATI, unde se şi trăieşte, nu doar se moare ca în alte state. 

În rest, informaţia conform căreia s-au infectat 50.000 de copii şi adolescenţi acolo, mi-e teamă că este vorba despre tulpina britanică", a mai spus analistul.

În plus, acesta a recomandat ca şi România să ia măsuri similare altor state cu privire la închiderea graniţelor, dar a spus şi ce ar trebui să se întâmple cu redeschiderea şcolilor. 

"În România, eu nu înţeleg de ce nu facem ceea ce se întâmplă în mai toate statele. În SUA poţi să mai intri doar dacă eşti cetăţean american şi revii acasă. Sunt suspendate zborurile. În Israel nu se poate nici in, nici out. În Belgia la fel! Doar cu paşaport diplomatic! Acelaşi lucru l-aş cere în România. Dacă intră tulpina britanică, intră ca bila în popice. 

Eu nu aş deschide şcolile fizic acum, până nu am garanţia că măcar profesorii i-am vaccinat. După care aş mai sta un pic, pentru că tulpina asta britanică atacă şi vulnerabilizează copiii", a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel