Noua tulpină de coronavirus se răspândește masiv. În ce țări a ajuns

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid. 

Noua variantă extrem de contagioasă a coronavirusului, care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie, a fost detectată și în Statele Unite, India și America Latină.

Primul caz de contaminare cu noua tulpină britanică a coronavirusului din America Latină s-a înregistrat în Chile.

Este primul caz confirmat din America de Sud, cu mutația SARS-COV-2 care face acum ravagii în Marea Britanie, relatează AFP și Agerpres.

Persoana infectată este o femeie sosită în Chile pe 21 decembrie de la Madrid, după ce a mai vizitat orașele Dubai şi Londra, a declarat subsecretarul de stat chilian, Paula Daza.

La sosirea în ţara sud-americană, ea a prezentat simptome ale noului coronavirus. Un test PCR realizat la aeroport a dus la detectarea noii tulpini.

Autorităţile sanitare chiliene au anunţat marţi introducerea carantinei obligatorii de 10 zile cu începere de la 31 decembrie pentru toţi pasagerii care ajung în ţară, în urma acestui incident.

Ultimele confirmări din 29 decembrie duc la cel puțin 20 numărul țărilor din Europa, Asia, Orientul Mijlociu, precum și Canada și Australia care au raportat infecții care implică noua tulpină, împingând un număr tot mai mare de state să impună restricții de călătorie.

În Germania, autorităţile sanitare au raportat, marţi, că noua tulpină de coronavirus detectată în Marea Britanie era prezentă încă din luna noiembrie în nordul ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel