Noua tulpină de coronavirus a ajuns în Paris

Noua variantă a virusului care provoacă boala COVID-19 este prezentă în Paris, a declarat marţi la postul de televiziune France 2 directorul general al sistemului spitalelor din capitala Franţei, Martin Hirsch. 

Ministrul Sănătăţii din Franţa, Olivier Veran, a declarat marţi la postul de radio RTL că există aproximativ zece cazuri în Franţa ale noii variante de coronavirus, mai contagioasă, identificată iniţial în Marea Britanie.

Totodată, Veran a declarat la postul de radio RTL că din cauza nivelului ridicat al infecţiilor cu noul coronavirus din Franţa o relaxare a restricţiilor actuale asociate COVID-19 este puţin probabilă.

Ministrul Sănătăţii a precizat de asemenea că Franţa extinde vaccinarea împotriva COVID-19 pentru pompieri şi lucrători sanitari cu vârste peste 50 de ani.

Vom amplifica, accelera şi simplifica strategia noastră de vaccinare, a declarat Veran pentru RTL.

Franţa şi-a accelerat luni vaccinarea împotriva COVID-19 a personalului medical din spitale după ce guvernul a fost intens criticat pentru lentoarea iniţială a campaniei de vaccinare în una dintre cele mai vaccino-sceptice ţări din lume, notează Reuters, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel